τηγανιτός-γαύρος-συνταγή-

Γαύρος στο τηγάνι χωρίς πολλά λάδια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη με καλαμποκάλευρο που δεν έχει πολλά λάδια. Είναι τραγανός και πεντανόστιμος.

Ο τηγανιτός γαύρος είναι από τα ψάρια που τα φτιάχνουμε πολύ συχνά στην Ελλάδα για δύο βασικούς λόγους. Δεν έχουν χοντρά κόκκαλα, οπότε πολλές φορές τα τρώμε χωρίς να τα καθαρίζουμε από την ραχοκοκαλιά τους, αλλά ακόμη κι αν θέλουμε να την αφαιρέσουμε είναι και το μόνο κόκκαλο που έχουν.

Δείτε ακόμα Γαύρος με κουρκουτι!!!

Γαύρος στο τηγάνι χωρίς πολλά λάδια

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι είναι από τα φθηνά ψάρια. Παρόλα αυτά είναι πεντανόστιμα και ποιοτικά. Υπάρχουν σε αφθονία στις ελληνικές θάλασσες και σήμερα θα τον απολαύσουμε τηγανιτό σε ελαιόλαδο χωρίς όμως πολλά λάδια και πολλοί τραγανούς.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον γαύρο στο τηγάνι χωρίς πολλά λάδια

τηγανιτός-γαύρος-συνταγή-

Ingredients

1 kilo anchovies
2 tsp salt
2 tbsp olive oil
———————————
200 g maize flour
1 tsp paprika sweet
A little pepper
1 tsp thyme
——————————–
Olive oil
——————————–
28 cm

GERMAN

ZUTATEN

1 Kilo Sardellen
2 TL Salz
2 EL Olivenöl
———————————
200 g Maismehl
1 TL Paprika süß
Ein wenig Pfeffer
1 TL Thymian
———————————
Olivenöl
———————————
28cm

10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης

10 λεπτά Χρόνος στο τηγάνι

3 Μερίδες

Εκτέλεση για τον γαύρο στο τηγάνι χωρίς πολλά λάδια

Καθαρίζουμε και πλένουμε τον γαύρο πολύ καλά αφαιρώντας τα κεφάλια και τα εντόσθια. Τον ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με αλάτι και ελαιόλαδο ανακατεύοντάς τον πολύ καλά. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο , την πάπρικα , το θυμάρι , το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

τηγανιτός-γαύρος-συνταγή-

Πασπαλίζουμε τον γαύρο μέσα στο μείγμα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 εκ. ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και στρώνουμε με στρόγγυλη φορά τον γαύρο στο τηγάνι. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ακόμα ελαιόλαδο και τον μαγειρεύουμε για 4-6 λεπτά.

Δείτε ακόμα Γαύρος ψητός στον φούρνο

Με την βοήθεια ενός πιάτου τον γυρνάμε από την άλλη πλευρά προσθέτουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο και τον μαγειρεύουμε και από την άλλη πλευρά για 4-6 λεπτά. Τον αποσύρουμε από την φωτιά και τον βάζουμε σε ένα πιάτο ακριβώς όπως είναι χωρίς να χαλάσει το σχήμα του.

Τον σερβίρουμε με ότι λαχανικά μας αρέσει. Γίνεται πανεύκολα και είναι ιδανικός για όταν δεν έχετε χρόνο!!Υπέροχη συνταγή για όλον τον χρόνο!! Καλή σας επιτυχία!!

τηγανιτός-γαύρος-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close