Γεμιστά-μπισκότα-ολικής άλεσης-

Γεμιστά μπισκότα ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη  και μαρμελάδα της αρεσκείας μας, σαν πτι φουρ!

Τα πτι φουρ είναι αγαπημένα βουτήματα και σήμερα θα φτιάξουμε μπισκότα σαν πτι φουρ ολικής άλεσης. Αντί για ζάχαρη θα βάλουμε στέβια και αυτό σημαίνει ότι αυτά τα μπισκότα είναι διαιτητικά και είναι κατάλληλα για διαβητικούς.

Αυτά τα μπισκότα είναι κατάλληλα για διατροφή, μπορείτε να τα δίνετε σαν κολατσιό στο σχολείο αν αντικαταστήσετε την στέβια και βάλετε ζάχαρη καρύδας ( στη συγκεκριμένη συνταγή γύρω στα 200 γραμμάρια ζάχαρη καρύδας) ή να τα απολαμβάνετε μέσα στην εβδομάδα όταν θέλετε γλυκό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Γεμιστά μπισκότα ολικής άλεσης:

Γεμιστά-μπισκότα-ολικής άλεσης-

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, την στέβια, τον χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Ξεκινάμε και προσθέτουμε μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μισό αλεύρι ολικής άλεσης, όσο πάρει μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.

Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε την ζύμη σε δισκάκια. Ψήνουμε τα δισκάκια στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά.

Δείτε ακόμα Συνταγή για μπισκότα τροπικάνα

Όταν κρυώσουν βάζουμε στο ένα μπισκότο μαρμελάδα και το καπακώνουμε με το άλλο. Βουτάμε το μισό μπισκότο στην λιωμένη κουβερτούρα και τα αφήνουμε στην λαδόκολλα να στεγνώσουν.

Tips για τα γεμιστά μπισκότα ολικής άλεσης

Μπορούμε να βάλουμε και ζάχαρη 50 γραμμαρια όμως παραπάνω. Μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα με στέβια και κουβερτούρα με στέβια.

Γεμιστά-μπισκότα-ολικής άλεσης-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιωαννα Μελισσου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close