Γεμιστά πιτάκια πατάτας με τυριά και αλλαντικά

Υλικά:

Για την γέμιση:

  • τυρί τριμμένο ή σε μικρά κυβάκια που λιώνει
  • αλλαντικά της αρεσκείας σας ψιλοκομμένα

Γεμιστά πιτάκια πατάτας με τυριά και αλλαντικά

Εκτέλεση:

• Ζυγίζουμε τον πουρέ πατάτας κι υπολογίζουμε περίπου τη μισή ποσότητα σε βάρος για το αλεύρι.

• Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την πατάτα, αφού προηγουμένως την έχουμε περάσει από το μύλο λαχανικών ή το ειδικό εξάρτημα.

• Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο λίγο, το αλάτι και το τυρί . Ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.

• Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, κι ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο.

• Με κουπατ ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε στρογγυλούς δίσκους στο μέγεθος που θέλουμε, φροντίζοντας να έχουμε ζυγό αριθμό.

• Στους μισούς δίσκους βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και καλύπτουμε με τους υπόλοιπους.

• Πατάμε γύρω γύρω να κλείσουν καλά.

• Τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο, ώσπου να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.

· Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει η περίσσεια λαδιού και σερβίρουμε.

• Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε στατικό φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα. Η ώρα εξαρτάται από το μέγεθος. Γι’ αυτά της φωτογραφίας υπολογίστε 15 λεπτά.

Μπορείτε να βαλετε οποιαδήποτε άλλη γέμιση με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα, πιπεριών, κρεμμυδιού κ.λ.π.

Η συνταγή είναι τηςΆννα Γιαννούλη