Γεμιστά πιτάκια πατάτας με τυριά και αλλαντικά
Εκτέλεση:
• Ζυγίζουμε τον πουρέ πατάτας κι υπολογίζουμε περίπου τη μισή ποσότητα σε βάρος για το αλεύρι.
• Σε μια λεκανίτσα βάζουμε την πατάτα, αφού προηγουμένως την έχουμε περάσει από το μύλο λαχανικών ή το ειδικό εξάρτημα.
• Προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο λίγο, το αλάτι και το τυρί . Ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι.
• Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι, κι ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο.
• Με κουπατ ή με τη βοήθεια ενός ποτηριού κόβουμε στρογγυλούς δίσκους στο μέγεθος που θέλουμε, φροντίζοντας να έχουμε ζυγό αριθμό.
• Στους μισούς δίσκους βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και καλύπτουμε με τους υπόλοιπους.
• Πατάμε γύρω γύρω να κλείσουν καλά.
• Τηγανίζουμε σε άφθονο σπορέλαιο, ώσπου να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές.
· Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, για να φύγει η περίσσεια λαδιού και σερβίρουμε.
• Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε στατικό φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα. Η ώρα εξαρτάται από το μέγεθος. Γι’ αυτά της φωτογραφίας υπολογίστε 15 λεπτά.
Μπορείτε να βαλετε οποιαδήποτε άλλη γέμιση με μανιτάρια, σπανάκι και φέτα, πιπεριών, κρεμμυδιού κ.λ.π.
Η συνταγή είναι της Άννα Γιαννούλη
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος