Αυτά τα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο με σουσάμι είναι σκέτος αφρός και είναι γεμισμένα με γκούντα και φέτα. Είναι τα πιο λαχταριστά γεμιστά ψωμάκια για το σχολικό κολατσιό τόσο για το πρωί όσο και για το ταπεράκι του ολοήμερου.
- ασπραδια 2
- μαγιά 12 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 300 γραμμάρια χλιαρό
- ηλιέλαιο 120 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γραμμάρια
Υλικά
Το κολατσιό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο αφού βοηθάει τα παιδιά να μην πεινούν, να έχουν ενέργεια και να είναι περισσότερο συγκεντρωμένα την ώρα της παράδοσης. Έτσι σήμερα θα σας δείξουμε μία αγαπημένη μας συνταγή που εμείς την φτιάχνουμε συχνά. Γεμιστά ψωμάκια με γκούντα και φέτα.
Δείτε ακόμα Γεμιστά ψωμάκια με πιπεριές και ντομάτα ιδανικά για κολατσιό
Αυτά τα ψωμάκια είναι σκέτος αφρός και λιώνουν στο στόμα. Μπορούμε να τα φτιάξουμε και για το παιδικό πάρτι ή γενικότερα τους μπουφέδες μας και φυσικά μπορείτε να τα δώσετε στα παιδιά είτε για να τα φάνε σκέτα είτε για να συνοδεύσουν κάποιο λαδερό φαγητό στο ολοήμερο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο
Έφτιαξα τα πεντανόστιμα ψωμάκια του Harris Georgiadis έγιναν φανταστικά !
Εκτέλεση για την ζύμη για τα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα ασπράδια μαζί με την μαγιά, το χλιαρό γάλα και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά.
Δείτε ακόμα Τυροψωμάκια αφρός σε κουλούρα
Έπειτα ζυμώνουμε και πάλι και κόβουμε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια. Σκεπάζουμε και πάλι τα στρογγυλά κομμάτια και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένα για 15 λεπτά.
Εκτέλεση για τα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο
Θρυμματίζουμε την φέτα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε λίγο με την τριμμένη γκούντα. Έπειτα ανοίγουμε τα στρογγυλά κομμάτια ζύμης με τα χέρια μας και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας από την γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης.
Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι ζύμης σαν πουγκί και στρογγυλό και βουτάμε από την μία μεριά σε ηλιέλαιο και στην συνέχεια σε σουσάμι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα κομμάτια ζύμης και η γέμιση.
Σκεπάζουμε τα ψωμάκια για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος, τα χαράζουμε και τα ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Καλή μας απόλαυση!
Tips για τα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο
Βγαίνουν περίπου 20 ψωμάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρια Ροβιθακη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Πολύ βρώμικα τζάμια : 8 εύκολα tips για τα καθαρίσετε πριν τα στολίσετε για τα Χριστούγεννα
- Λευκές κατσαρίδες: Κάνουν φωλιές στο σπίτι – Οι κίνδυνοι και πως να απαλλαγείτε
- Βρέθηκε νεκρό βρέφος στην κούνια του
- Η Γη της Ελιάς : Ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας μετά τον χωρισμό τους
- Οι πιο glamorous ιδέες για μαύρα Χριστουγεννιάτικα νύχια με γκλίτερ και στρας