γεμιστά-θράψαλα-με-ρύζι-για-τη-Καθαρά Δευτέρα-συνταγή-

Συνταγή για μαλακά θράψαλα γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά που τα απογειώνουν για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας και την Σαρακοστή

από τη φίλη μας αναστ γεω.

 

Θράψαλα με ούζο και πάστα ελιάς

 

Τα θράψαλα είναι υπέροχα μαλάκια και σήμερα θα τα απολαύσουμε στην πιο νόστιμη εκδοχή τους. Γεμιστά με ρύζι γλασέ, φρέσκια ντομάτα, μυρωδικά και τα πλοκάμια των θράψαλων για να μη πεταχτεί τίποτα. Το τέλειο πιάτο για τη Καθαρά Δευτέρα, την νηστεία ή όποτε θέλουμε να απολαύσουμε λίγες θαλασσινές νοστιμιές.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα θράψαλα με ρύζι για τη Καθαρά Δευτέρα:

γεμιστά-θράψαλα-με-ρύζι-για-τη-Καθαρά Δευτέρα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα θράψαλα γεμιστά με ρύζι για τη Καθαρά Δευτέρα

Αρχικά καθαρίζουμε τα θράψαλα και τα βάζουμε στην άκρη. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι γλασέ και το σοτάρουμε κι αυτό μέχρι να γυαλίσει.

Έπειτα βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα φέρνουμε μία γύρα και προσθέτουμε λίγο νεράκι, ίσα ίσα να καλυφθεί το ρύζι.

 

ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΡΑΣΑΤΑ!

 

Μισό βράζουμε το ρύζι και στο τέλος προσθέτουμε τα πλοκάμια από τα θράψαλα. Αφού γέμιση είναι έτοιμη, γεμίζουμε τα θράψαλα και τα ψήνουμε σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό για 30 λεπτά.

γεμιστά-θράψαλα-με-ρύζι-για-τη-Καθαρά Δευτέρα-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close