Gingerbread : Η παραδοσιακή συνταγή για Χριστουγεννιάτικη ζύμη , για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και για κλασσικά Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια.
Gingerbread : Η παραδοσιακή συνταγή για Χριστουγεννιάτικη ζύμη , για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και για κλασσικά Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια.

Gingerbread : Η ζύμη για μπισκότα & Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Δείτε εδώ την καλύτερη συνταγή για να φτιάξετε χριστουγεννιάτικα μπισκότα και όχι μόνο

Gingerbread : Η παραδοσιακή συνταγή για Χριστουγεννιάτικη ζύμη , για Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και για κλασσικά Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια.

Αυτή η χριστουγεννιάτικη ζύμη είναι ιδανική  για να τα κάνετε Χριστουγεννιάτικα στολίδια δείτε εδώ τη συνταγή για το δέντρο, χριστουγεννιάτικα μπισκότα δείτε εδώ,  και για να φτιάξετε τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα δείτε εδώ τη διαδικασία και τα πατρόν.

ανθρωπάκια-από-ζύμη-

Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Kissinger

Το σπίτι σας θα μοσχομυρίσει από την κανέλα και τα γαρύφαλλα και θα σας βάλει στο κλίμα των Χριστουγέννων.  Εννοείται και θα φτιάξετε τα  Gingerbread  μπισκότα σας ή τα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα με τα παιδιά. Γιατί σήμερα όσο ποτέ, τα παιδιά έχουν ανάγκη για χαρά και ξεγνοιασιά.

Gingerbread : Η ζύμη για μπισκότα & Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Χριστουγεννιάτικα-μπισκότα-

ΥΛΙΚΑ για  Gingerbread ζύμη

2 ¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κ. γλυκού τζίντζερ σκόνη 1 κ. γλυκού baking soda 1 κ. γλυκού κανέλα σε σκόνη 3/4 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλα ¼ κ. γλυκού. αλάτι ¾ φλ. μαργαρίνη λιωμένη ή βούτυρο γάλακτος 1 φλ. άσπρη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας) 1 αυγό 1 κουταλιά της σούπας νερό ¼ φλ. μελάσα (αν δεν έχετε μπορείτε να αντικαταστήσετε μέλι)

Χριστουγεννιάτικα-μπισκότα-αστεράκια-ανθρωπάκια-

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.

Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαργαρίνη και το φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε μέσα ένα αυγό, μετά ρίχνουμε το νερό και τη μελάσα.

Σταδιακά προσθέτουμε το πρώτο μείγμα στο μείγμα της μελάσας.

Ανοίγουμε φύλλο με έναν πλάστη πάχους όσο ένα μολύβι και με κουπάτ της αρεσκείας μας τα κόβουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας και σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 8 με 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος.

Gingerbread : Η ζύμη για μπισκότα & Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια

Δείτε με ένα κλικ εδώ όλες τις Χριστουγεννιάτικες συνταγές μας.

Θέλουμε να βλέπουμε τις δημιουργίες σας. Αν φτιάξετε τη συνταγή Gingerbread είτε σε Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι, είτε σε μπισκότα, να μας στείλετε φωτογραφίες.

Φιλιά πολλά

Λένα

κεντρική photo via pinterest

Υπόλοιπές φωτογραφίες από  Vasia Zaglara

Μπορείτε να δείτε ακόμη