Γλώσσες- αλά -σπετσιώτα-

Γλώσσες αλά σπετσιώτα που θα σας ξετρελάνουν. Ενα ιδανικό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Μπορεί το Φθινόπωρο να μπήκε στην ζωή μας για ακόμη μία χρονιά όμως οι θερμοκρασίες είναι ακόμη υψηλές και στην τελική το ψάρι δεν έχει εποχή. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία συνταγή που θα κάνει το σπίτι μας να μοσχοβολήσει θάλασσα!

Κοκκινιστές γλώσσες αλά σπετσιώτα. Μία πολύ ιδιαίτερη συνταγή με κόκκινη γεμάτη μυρωδιές και γεύση σάλτσα. Οι γλώσσες είναι ένα εξαιρετικό ψάρι, ιδανικό για μικρά παιδιά αφού δεν έχουν πολλά κόκκαλα. Μπορεί να σας αρέσει και το Ψάρι μυλοκόπι πλακί με φρέσκια κόκκινη σάλτσα και θυμάρι. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία πλασωτέ κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο και βάζουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες. Τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες όπως και το πράσο ψιλοκομμένο. Έπειτα βάζουμε και τον χυμό ντομάτας.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κρατάμε λίγη από την σάλτσα για να την ρίξουμε πάνω στις γλώσσες. Τοποθετούμε τις γλώσσες στην κατσαρόλα και ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας που κρατήσαμε στην άκρη.

Δείτε ακόμα Μπέργκερ ψαριού για «δύσκολα» παιδιά

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στις γλώσσες καθώς επίσης και μερικές σταγόνες ελαιόλαδου και τοποθετούμε πάνω από τις γλώσσες, φέτες ντομάτας. Ψήνουμε τις γλώσσες για 12 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Γλώσσες- αλά -σπετσιώτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Fotini Bahatouri

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close