Γλυκό- για- την- Ανάσταση- : Πασχαλινή- τούρτα -παγωτό- black- forest-

Γλυκό για την Ανάσταση : Τούρτα παγωτό black forest . Τούρτα παγωτό black forest για την Ανάσταση με σπιτικό αφράτο παντεσπάνι, σπιτικό παγωτό και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Η Ανάσταση κοντοζυγώνει και όλοι ανυπομονούμε να φάμε την μαγειρίτσα μας. Μετά από τόσο φαγοπότι, ένα γλυκάκι το χρειαζόμαστε. Ένα δροσερό γλυκάκι με ελαφριά γεύση. Όπως ας πούμε ενα γλυκό για την Ανάσταση,  τούρτα παγωτό black forest  .

Έτσι για να μην ξοδεύετε τα λεφτά σας στα ζαχαροπλαστεία – αφού το αρνί έχει φτάσει στα ύψη για ακόμη μία χρόνια – αποφασίσαμε να σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε την δίκη σας σπιτική, λαχταριστή τούρτα παγωτό black forest για την Ανάσταση, με αφράτο παγωτό, υπέροχο παντεσπάνι και γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γλυκό για την Ανάσταση : Τούρτα παγωτό black forest:

 τούρτα -παγωτό -black-forest-

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε την βανίλια και σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο το οποίο το έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ.

Επίσης προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα στρώνουμε μία λαδόκολλα σε μία φόρμα με τσέρκι 26 εκατοστών και μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα.

Το ψήνουμε στον αέρα, στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που διαθέτουμε. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε στην μέση.

Εκτέλεση για το παγωτό

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ την φυτική κρέμα μέχρι να αφρατέψει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το μέλι και το φρέσκο γάλα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία απαλή κρέμα.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε την λιωμένη σοκολάτα στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρή η θερμοκρασία της.

Εκτέλεση για την Πασχαλινή τούρτα παγωτό black forest

Στην ίδια φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι βάζουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι. Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι με το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού βύσσινο, το οποίο το έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό. Στρώνουμε από μία την μισή κρέμα και σκορπίζουμε εδώ κι εκεί βύσσινα από το γλυκό του κουταλιού.

Κάνουμε γραμμές με την κουβερτούρα και από πάνω βάζουμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπανιού. Το σιροπιάζουμε και αυτό με το σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού και από πάνω στρώνουμε λίγη ακόμη κρέμα. Πάνω από την κρέμα σκορπάμε λίγα βύσσινα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Κάνουμε την τούρτα παγωτό λεία με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα και προσθέτουμε την υπόλοιπη λιωμένη κουβερτούρα. Στολίζουμε με ροζέτες σαντιγί και ξύσμα ή σταγόνες σοκολάτας.

Δείτε ακόμα Τούρτα παγωτό με μερέντα

Βάζουμε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη για 5-6 ώρες για να παγώσει καλά. Την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε 10 λεπτά εκτός ψυγείου. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

 τούρτα -παγωτό -black-forest-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close