Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο

Σήμερα φτιάχνουμε γλυκό του κουταλιού βερίκοκο. Ένα λαχταριστό γλυκάκι με υπεροχή γεύση και άρωμα. Εκμεταλευτείτε την εποχή γιατί τα βερίκοκα τώρα είναι στα καλύτερα τους και φτιάξτε ακολουθώντας την συνταγή πεντανόστιμο γλυκό κουταλιού βερίκοκο.

Το βερίκοκο γίνεται ένα από τα καλύτερα και πιο νόστιμα γλυκά κουταλιού. Διαλέξτε ωραία σφιχτά βερίκοκα, προμηθευτείτε άσβεστη και ξινό και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Το γλυκό αυτό έχει έναν βαθμό δυσκολίας άλλα με την πρώτη κιόλας κουταλιά θα σας αποζημιώσει.

Ιδανικό ως κέρασμα σε κάθε περίσταση, άλλα μπορείτε και να το συνδυάσετε με γιαούρτι ή παγωτό και να το σερβίρετε ως επιδόρπιο στο καθημερινό ή Κυριακάτικο τραπέζι σας.

Φτιάξτε το είναι άπλα υπέροχο!

Εκτέλεση

* Θα  χρειαστούμε και 4 κ.σ ασβέστη

Πλένουμε καλά τα βερίκοκα και βγάζουμε το κουκούτσι με καρφί απ’ τη μεριά με το κοτσάνι,και τα καθαρίζουμε απ’ τη φλούδα τους
(Στα μισά άφησα τη φλούδα κι έγιναν τέλεια!). Μετά διαλύουμε τον ασβέστη και τον περνάμε από σήτα. Τον βάζουμε σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό κι ανακατεύουμε καλά. Στην συνέχεια βάζουμε μέσα και τα βερίκοκα κι τα αφήνουμε 3 ώρες.

Μετά από 3 ώρες τα ξεπλένουμε και τα ζεματάμε 1 νερό. Ξεπλένουμε καλά με νερό ξανά και στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με το ξινό και τα  αφήνουμε για 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα τα ξεπλένουμε ένα νερό και τα
βάζουμε στη φωτιά σε μεγάλη κατσαρόλα εναλλάξ με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε και νερό μέχρι να τα σκεπάζει σχεδόν.

Ξαφρίζουμε και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι και πάρουν χρώμα τα βερίκοκα. Εν τω μεταξύ όσο βράζουν γυρίζουμε προσεκτικά τα πάνω κάτω να πιουν το σιρόπι. Προς το τέλος ρίχνουμε και τη γλυκόζη το χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.  Μετά τα αφήνουμε σκεπασμένα με καπάκι και κουνάμε την κατσαρόλα κατά διαστήματα να μείνουν γεμάτα!

Αφήνουμε ένα βράδυ και την άλλη μέρα τα ξανά δένουμε αν χρειαστεί.
Το σιρόπι πρέπει να ναι μπόλικο να κολυμπάνε τα βερίκοκα να σκεπάζονται. Έτσι δε ζαρώνουν και μένουν μπαμπάτσικα.

Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο

Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο

Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Βάνα Ντελή

Close