γλυκό_του_κουταλιού_βύσσινο_συνταγή_

Γλυκό τού κουταλιού βύσσινο μέσα στην γλύκα για όλες τις ώρες. Αυτό το γλυκό του κουταλιού βύσσινο θα γίνει το αγαπημένο σας.

Τα γλυκά του κουταλιού είναι τα αγαπημένα μας στην ελληνική κουζίνα. Μπορούμε να φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού από το οτιδήποτε όπως είναι το Πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού ντοματάκι! Σήμερα θα περπατήσουμε σε πιο safe μαγειρικές απολαύσεις και θα φτιάξουμε γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

Πρώτη φορά δοκίμασα γλυκό του κουταλιού βύσσινο από την γιαγιά μου στα 12 μου χρόνια. Η αλήθεια είναι πως η βυσσινάδα δεν μου αρέσει, τα βύσσινα στην τούρτα δεν μου αρέσουν και γενικά όταν μου το πρόσφερε ζορίστηκα πολύ για να το δοκιμάσω.

Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο

Όταν το έκανα όμως απλά ξετρελάθηκα. Σε μισό Χειμώνα, είχα κατεβάσει όλο το δοχείο και πιστέψτε με σαν παιδί, δεν ήμουν πολύ του γλυκού. Αυτό που μου άρεσε είναι αυτή η γλυκόξινη γεύση που βγάζει. Δεν σε λιγώνει και είναι απλά πεντανόστιμο.

Έτσι, όταν συνάντησα αυτήν την συνταγή είπα δεν γίνεται, θα την δοκιμάσω κι εγώ. Και το έκανα. Και όλες μου οι παιδικές αναμνήσεις ξεχύθηκαν μέσα στο στόμα μου. Θα την μοιραστούμε λοιπόν και μαζί σας αυτή την συνταγή με τα λίγα και οικονομικά υλικά και περιμένουμε εντυπώσεις. Διαβάστε παρακάτω:

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε τα βύσσινα και τα στραγγίζουμε καλά. Έπειτα αδειάζουμε τα βύσσινα σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Αφού στεγνώσουν, με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Αυτό το κάνουμε πάνω από την κατσαρόλα που θα φτιάξουμε το γλυκό μας, για να πέφτει μέσα στην κατσαρόλα το ζουμί από τα βύσσινα.

Βάζουμε τα κουκούτσια σε νερό. Αφού τελειώσουμε με το καθάρισμα σκεπάζουμε τα βύσσινα με την ζάχαρη και πάνω από την ζάχαρη ρίχνουμε το νερό που είχαμε βάλει τα κουκούτσια. Αφήνουμε τα βύσσινα σε αυτή την κατάσταση μέχρι την επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα βράζουμε το γλυκό μας αφαιρώντας παράλληλα τον αφρό που θα βγάλει από την κατσαρόλα. Το βράζουμε μέχρι να δέσει και λίγο πριν απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία προσθέτουμε το ξινό. Αφού απομακρύνουμε το γλυκό από την εστία το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού κεράσι Η καλύτερη συνταγή

Όσο αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώνει, κουνάμε την κατσαρόλα 5-6 φορές, γιατί με αυτόν τον τρόπο τα βύσσινα γίνονται πιο μεγάλα και ζουμερά. Αν θέλουμε αρωματίζουμε με λίγη βανίλια

Tips

Το γλυκό γίνεται 2 κιλά. Αν δεν έχουμε ξινό μπορούμε να βάλουμε την ίδια ποσότητα χυμό λεμονιού. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 24 ώρες και ο χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά.

γλυκό_του_κουταλιού_βύσσινο_συνταγή_

γλυκό_του_κουταλιού_βύσσινο_συνταγή_

γλυκό_του_κουταλιού_βύσσινο_συνταγή_

γλυκό_του_κουταλιού_βύσσινο_συνταγή_

γλυκό_του_κουταλιού_βύσσινο_συνταγή_

γλυκό_του_κουταλιού_βύσσινο_συνταγή_

Την συνταγή την είδαμε από την μας φίλη Marianna Gianniou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close