Γρήγορο calzone σοκολάτα μπανάνα του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά:

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 30 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 2 μπανάνες
  • 8 μπισκότα βουτύρου (τα μπισκότα του Άκη)
  • 40 γρ. γάλα για άλειμμα

Δείτε ακόμη: Πάστα φλώρα με ζύμη cookies και γέμιση νουτέλα

Προετοιμασία:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.
  • Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε 1 φύλλο κρούστας (από την στιγμή που ανοίξουμε το φύλλο
  • πρέπει να είμαστε γρήγοροι για να μην ξεραθούν τα φύλλα)
  • Με ένα πινέλο το πασπαλίζουμε με βούτυρο και ρίχνουμε 1 πρέζα καστανή ζάχαρη.
  • Σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμα και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
  • Δεν πασπαλίζουμε βούτυρο και ζάχαρη στο τελευταίο φύλλο.
  • Στην συνέχεια κόβουμε τα φύλλα στα 4, σε σταυρό, ώστε να έχουμε 4 μικρά παραλληλόγρμμα.
  • Με ένα κουτάλι τοποθετούμε 50 γρ. πραλίνα στο κέντρο του παραλληλόγραμμου.
  • Κόβουμε τη ½ μπανάνα σε φέτες και τη βάζουμε πάνω από την πραλίνα.
  • Σπάμε με τα χέρια μας από 2 μπισκότα και τα ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες.
  • Αλείφουμε με το γάλα το φύλλο περιμετρικά και το διπλώνουμε διαγώνια.
  • Τέλος, κλείνουμε τις άκρες της ζύμης γυρνώντας προς την εσωτερική πλευρά ώστε να σχεδιάσουμε ένα καλτσόνε.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα 3 παραλληλόγραμμα.
  • Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Δείτε ακόμη: Παίρνει ένα φύλλο ζύμης το πασπαλίζει με τυρί και το σκεπάζει με ζαμπόν! Το αποτέλεσμα; Θα σας ξετρελάνει!

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ακόμη: Φανταστικη πιτσα στρούντελ απο την Ελένη Μακροδημήτρη

Πηγή: akispetretzikis.com

Close