Υλικά
1 κιλό πατάτες baby καθαρισμένες και ολόκληρες
1 κ.σ. πάπρικα
250 γραμ. εμένταλ
250 γραμ. κεφαλογραβιέρα
250 γραμ. ρεγκάτο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. γάλα
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Δείτε ακόμα: Μανιτάρια ογκρατέν με πατάτες
Εκτέλεση
Για τις πατάτες ογκρατέν με τυριά και κρέμα γάλακτος, κόβουμε πρώτα σε κυβάκια ή τρίβουμε όλα τα τυριά. Καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε για 20′ να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.
Δείτε ακόμα: Λαχταριστά Μπριζολακια χοιρινα με πατατες !
Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Κάνουμε μια στρώση τα τυριά. Περιχύνουμε με την κρέμα και το γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου για να λιώσουν τα τυριά.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες