Συνταγή για παραδοσιακό κοντοσούβλι στη σούβλα για την Κυριακή του Πάσχα. Μαριναρισμένο με τραγανή κρούστα και ζουμερό κρέας αυτό το κοντοσούβλι φέτος, θα γίνει ανάρπαστο.
Μία συνταγή της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου.
Κοντοσούβλι με μελωμένες πατάτες στην λαδόκολλα
Έχουμε για εσάς σήμερα ένα κοντοσούβλι κόλαση για την Κυριακή του Πάσχα. Με ξεροψημένη κρούστα και μαλακό, ζουμερό κρέας, αυτό το κοντοσούβλι θα είναι λες και το αγοράσατε από ψητοπωλείο. Με πολύ απλή μαρινάδα, αφού πολλές φορές τα απλά είναι και τα πιο επιτυχημένα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κοντοσούβλι στη σούβλα:
Εκτέλεση για το κοντοσούβλι στη σούβλα
Παίρνουμε τα κομμάτια χοιρινού κρέατος και τα βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, τον κουρκουμά, τη ρίγανη και την μουστάρδα. Στο τέλος προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά για να μαριναριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές.
Κοντοσούβλι στη λαδόκολλα με πατάτες
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον έτσι ώστε η μαρινάδα να απορροφηθεί καλά από το κρέας. Έπειτα περνάμε τα κομμάτια στη σούβλα και τα ψήνουμε στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά.
Tips για το κοντοσούβλι στη σούβλα
Για κάθε κιλό κρέας προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού. Μπορούμε ανάμεσα στο κρέας να βάλουμε και φέτες από πολύχρωμες πιπεριές.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα