Σήμερα σας έχουμε ένα κολασμένο σουφλέ ζυμαρικών με πένες, μπέικον, φέτα και αφράτη μπεσαμέλ.

Υλικά:

Για τη μπεσαμέλ:

Για το πασπάλισμα:

  • τυρί 1 χούφτα ημίσκληρο

Είναι ένα πανεύκολο σουφλέ με πένες που φτιάχνεται με ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο μας. Οικονομικό, πεντανόστιμο και πανεύκολο, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το σουφλέ για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για οποιοδήποτε άλλο μεσημεριανό μέσα στην εβδομάδα.

Τα σουφλέ ζυμαρικών είναι σκέτη κόλαση και μπορεί να τις έχουν τις θερμίδες τους αλλά που και που δεν πειράζει να ξεφεύγουμε και λίγο από το πρόγραμμά μας. Έτσι σήμερα, θα μοιραστούμε μαζί σας την καλύτερη συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ που δε θα την αλλάζετε με καμία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεσησουφλέ-ζυμαρικών-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα πυρέξ και μεταφέρουμε εκεί τις βρασμένες πένες. Προσθέτουμε επίσης το μπέικον χοντροκομμένο, το ημίσκληρο τυρί, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους, το πιπέρι, την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το αυγό, τον κύβο κότας και το πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί. Έπειτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Σουφλέ με πένες και μπεσαμέλ για το Κυριακάτικο τραπέζι

Μόλις πήξει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και την τριμμένη γκούντα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε την μπεσαμέλ στο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον ημίσκληρο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει και να λιώσει το τυρί, για περίπου 30 λεπτά.

Tips για το καλύτερο σουφλέ

Αντί για μπέικον μπορούμε να βάλουμε ζαμπόν. Αντί για κόκκινη πιπεριά μπορούμε να βάλουμε πράσινη. Ο κύβος κότας είναι προαιρετικός κι αν δεν βάλουμε κύβο κότας, δεν χρειάζεται να το αντικαταστήσουμε με κάτι άλλο.

Σουφλέ με ψωμί του τοστ τυρί και ζαμπόν

σουφλέ-ζυμαρικών-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr