Συνταγή για την ξακουστή κασερόπιτα της Γκόλφως με φύλλο κρούστας ! μια αφράτη πίτα από την Γκόλφώ Νικολού φουσκωτή και ονειρεμένη.
- φυλλο κρουστας 8
- ελαιολαδο λίγο
Υλικά
- αυγα 3
- τυρί 400 γρ. μαλακό
- κρεμα γαλακτος 200 γρ.
- γάλα εβαπορέ 400 γρ.
- ελαιολαδο 3 κουταλιές
Για την γέμιση
- κρεμα γαλακτος 200 γρ.
- γάλα εβαπορέ 400 γρ.
- ελαιολαδο 3 κουταλιές
Για το άλειμμα
Θέλετε μέσα σε 5 λεπτά να απολαύσετε την πιο νόστιμη και τραγανή κασερόπιτα; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε αυτήν την υπέροχη και τραγανή κασερόπιτα της Γκόλφως με φύλλο κρούστας και μία γέμιση με μαλακά τυριά.
Είναι μία φαινομενικά συνηθισμένη κασερόπιτα, μόνο που έχει κάτι που την κάνει να διαφέρει και να γίνει σκέτος πειρασμός για όλους μας. Πριν την ψήσουμε, την περιχύνουμε με ένα μείγμα – κόλαση που αποτελείτε από κρέμα γάλακτος, γάλα εβαπορέ και κάνα δύο απλά υλικά.
Δείτε ακόμα Συνταγή για κασερόπιτα με σφολιάτα και κρέμα γάλακτος.
Αυτή η κασερόπιτα της Γκόλφως με φύλλο κρούστας είναι σαν αυτές τις κασερόπιτες που απολαμβάναμε μικροί, από τον φούρνο νωρίς το πρωί. Είναι πανεύκολη, είναι πεντανόστιμη και φυσικά είναι πολύ χορταστική. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά με ένα μίξερ ή το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν λίγο. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ έχουμε τρίψει τα μαλακά τυριά ή τα έχουμε τοποθετήσει, εφόσον τα έχουμε αγοράσει έτοιμα τριμμένα. Τα βάζουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα ταψί 30 εκ και το λαδώνουμε λίγο. Στρώνουμε από πάνω τα δύο πρώτα φύλλα και με τις εξοχές τους να βγαίνουν από το ταψί.
Τα λαδώνουμε λίγο. Πάνω από τα δύο πρώτα φύλλα στρώνουμε άλλα δύο φύλλα κρούστας. Πάνω από τα τελευταία φύλλα κρούστας ρίχνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών μας. Το απλώνουμε καλά να πάει παντού. Πάνω από την πρώτη στρώση τυριών στρώνουμε άλλα δύο φύλλα κρούστας.
Δείτε ακόμα Ζαμπονοκασερόπιτα με σφολιάτα,ντομάτα και κρέμα γάλακτος που λιώνει στο στόμα
Βάζουμε και πάλι λίγο από το μείγμα τυριών μας. Στρώνουμε από πάνω άλλο ένα φύλλο και ρίχνουμε τα τελευταία τυριά μας. Κρατάμε τα τελευταία δύο φύλλα στην άκρη για να τα βάλουμε από πάνω. Τα δύο τελευταία φύλλα θα τα βάλουμε στην πίτα μας διπλωμένα.
Στρώνουμε από πάνω ένα φύλλο κρούστας και το λαδώνουμε λίγο και το διπλώνουμε από πάνω. Το λαδώνουμε και πάλι λίγο. Στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο και το λαδώνουμε. Το διπλώνουμε κι αυτό. Λαδώνουμε γύρω γύρω τα φύλλα και όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Χαρακώνουμε την πίτα μας καλά σε κομμάτια. Από το μείγμα με την κρέμα γάλακτος, θα ρίξουμε από πάνω, παντού και γύρω γύρω από την πίτα. Την ψήνουμε στους 190 με 200 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα με 40 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε.
Συμβουλές για την κασερόπιτα της Γκόλφως
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξ τυριών. Τα μαλακά τυριά είναι το κασέρι, το ένταμ, η γκούντα ή λίγη γραβιέρα. Δηλαδή τυριά που λιώνουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στρογγυλό και τετράγωνο ταψί. Στην γέμιση βάζουμε λίγο αλάτι αν τα τυριά μας δεν είναι τόσο αλμυρά.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα