Η πίτα της Κυριακής: Ζαμπονοκασερόπιτα με  μπεσαμέλ και φέτα

Η πίτα της Κυριακής : Συνταγή για Τραγανή Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα. Γκουντα, μοτσαρέλα, μπέικον και ζαμπόν .

Η παρακάτω ζαμπονοκασερόπιτα είναι αυτό που λες μπουκιά και συχώριο. Με τραγανό φύλλο εύκολη στην παρασκευή της δεν θα μείνει κομμάτι!

Δείτε παρακάτω τα υλικά και την εκτέλεση για την  Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα

Υλικά

Για τη  Μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα, 100γρ. Αλεύρι, 90γρ. Βούτυρο, 2 κρόκους, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι.

Δείτε ακόμη Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια της τεμπέλας για το 2023

Η πίτα της Κυριακής: Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμέλ και φέτα

Για τη γέμιση

150 γρ. Φέτα, 150γρ. Γκουντα, 100γρ. Μοτσαρέλα, 6 φέτες μπέικον και 200γρ ζαμπόν

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να αρχίσει να λιώνει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί όλο από το βούτυρο.

Η πίτα της Κυριακής: Ζαμπονοκασερόπιτα με μπεσαμελ και φέτα
Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να έχουμε μία σφιχτή μπεσαμέλ.Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους, τα τυριά, το ζαμπόν και το μπέικον κομμένο σε κομματάκια, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Αλείφουμε καλά ένα ταψί 25×35 εκ. με ελαιόλαδο με τη βοήθεια ενός πινέλου. Προσθέτουμε ένα φύλλο και το λαδώνουμε. Καλύπτουμε με ένα φύλλο, το λαδώνουμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να έχουμε στην βάση 5 φύλλα καλά λαδωμένα.

Προσθέτουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Σκεπάζουμε με άλλα 5 φύλλα λαδώνοντας κάθε ένα ξεχωριστά.
Διπλώνουμε τις άκρες του φύλλου, που προεξέχουν από το ταψί, προς τα μέσα και τις λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε για 1 ώρα.Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Η συνταγή είναι του Giannis Best Deloglou

Close