Κουνουπίδι….Ένα λαχανικό με πολλά οφέλη για την υγεία μας αλλα λίγο ”παρεξηγημένη” γεύση…
3 συνταγες που θα αλλάξουν τη γνώμη των παιδιών σας για το κουνουπίδι
Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και τυρί cheddar
Υλικά
Αλάτι
1/2 κεφάλι κουνουπίδι καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/8 κουτ. καγιέν
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι(προαιρετικά)
4 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Cheddar Εκτελεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Στραγγίστε το και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, 10 έως 12 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι καγιέν και μαγειρέψτε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ανακατέψτε το τυρί μέχρι να λιώσει και σιγοβράστε για 5 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
Πολτοποιούμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ.
Σερβίρετε ζεστή!!!!!!
3 συνταγες που θα αλλάξουν τη γνώμη των παιδιών σας για το κουνουπίδι
Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και τυρί cheddar
Υλικά
Αλάτι
1/2 κεφάλι κουνουπίδι καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκετάκια
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 μέτρια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουτ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1/8 κουτ. καγιέν
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι(προαιρετικά)
4 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Cheddar Εκτελεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κουνουπίδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Στραγγίστε το και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, 10 έως 12 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο, το αλεύρι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι καγιέν και μαγειρέψτε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος και το θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει. Ανακατέψτε το τυρί μέχρι να λιώσει και σιγοβράστε για 5 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
Πολτοποιούμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ.
Σερβίρετε ζεστή!!!!!!
Kεφτεδάκια κουνουπιδιού
Υλικα
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
1/2 φλιτζάνι φετα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/3 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
2 μεγάλους κρόκους αυγών
1/8 κουτ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 πέζα πιπέρι καγιέν
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια (περίπου 2 φλιτζάνια)
1 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο ξύσμα λεμονιού
4 φλιτζάνια ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
1-1 / 4 φλιτζάνια απλό τριμμένη φρυγανιά
Ανακατέψτε τα τυριά, με το αλεύρι, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι καγιέν, 1-1 / 4 κουτ. αλάτι, και 1/4 κουταλάκι του γλυκού. πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ.
Σε 1-1 / 2 λίτρα καλά αλατισμένο νερό βράστε το κουνουπίδι και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανό περίπου 2για λεπτά. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσει.
Προσθέστε το κουνουπίδι, και το ξύσμα λεμονιού στο μίγμα τυριών.
Τοποθετήστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό μπολ. Ρίξτε μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού του μίγματος κουνουπίδι πάνω ,τινλαξτε να φύγει η περιτή φρυγανιά και σχηματίστε μικρές μπάλες με τα χέρια σας. Επαναλάβετε έως ότου τελειώσει όλο το μίγμα.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι γυρίζοντας περιστασιακά με μια τρυπητή κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν, 1-2 λεπτά. Μεταφέρουμε σε έναν δίσκο που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.
Πέννες στον φούρνο με τυριά και κουνουπίδι
ένα μικρό κουνουπίδι
½ κιλό μικρά ζυμαρικά (πέννες ή βίδες κλπ)
½ κιλό γάλα περίπου (διαβάστε παρακάτω, η αλήθεια είναι ότι δεν μέτραγα)
3-4 κ. σ. βούτυρο
4 κ. σ. αλεύρι
μοσχοκάρυδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγο λάδι για το ταψί
1-2 κ. σ. ρεγκάτο τριμμένο ή ό,τι τυρί σας αρέσειΕκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι και το πλένουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Αλατίζουμε και βράζουμε μέχρι να τρυπιέται (όχι να λιώσει).
Το σουρώνουμε, το αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Βάζουμε νερό στην ίδια κατσαρόλα και βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά και το κουνουπίδι
Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα να μη σβωλιάσει.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Η μπεσαμέλ θα πρέπει να είναι αραιή. Όχι πυκνή. Δεν θέλουμε να καλύψει από πάνω το φαγητό, αλλά να περάσει ενδιάμεσα από τα υλικά.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και το κουνουπιδι με τη μπεσαμέλ.
½ κιλό μικρά ζυμαρικά (πέννες ή βίδες κλπ)
½ κιλό γάλα περίπου (διαβάστε παρακάτω, η αλήθεια είναι ότι δεν μέτραγα)
3-4 κ. σ. βούτυρο
4 κ. σ. αλεύρι
μοσχοκάρυδο
αλάτι
μαύρο πιπέρι
λίγο λάδι για το ταψί
1-2 κ. σ. ρεγκάτο τριμμένο ή ό,τι τυρί σας αρέσειΕκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κουνουπίδι και το πλένουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει. Αλατίζουμε και βράζουμε μέχρι να τρυπιέται (όχι να λιώσει).
Το σουρώνουμε, το αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Βάζουμε νερό στην ίδια κατσαρόλα και βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα σουρώνουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά και το κουνουπίδι
Στην ίδια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα να μη σβωλιάσει.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο.
Η μπεσαμέλ θα πρέπει να είναι αραιή. Όχι πυκνή. Δεν θέλουμε να καλύψει από πάνω το φαγητό, αλλά να περάσει ενδιάμεσα από τα υλικά.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και το κουνουπιδι με τη μπεσαμέλ.
Πασπαλίζουμε με μπολικο τυρί.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε γκριλ μέχρι να πάρει χρώμα.
Σερβίρουμε ζεστά. Θυμόμαστε να σηκωθούμε από το τραπέζι, πριν αδειάσει το ταψί 😉
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες