Ο ταλαντούχος σεφ αρχίζει να σερβίρει «ελαφριά» πιάτα, που θα σου προσφέρουν γεύση και νοστιμιά αλλά όχι πολλές θερμίδες. Η παρακάτω συνταγή αποτελεί μία τέτοιου είδους επιλογή…
Υλικά
- 750 γραμμ. πατάτες μικρές
- 75 ml βουτυρόγαλα
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
- 100 γραμμ. ραδίκια, κομμένα σε λωρίδες
- 1 κουταλιά παπαρουνόσπορος
- Προαιρετικά ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα με αλατόνερο, τοποθετήστε τις πατάτες και φέρτε τες σε βράση. Αφήστε τες να σιγοβράσουν για 12 λεπτά μέχρι να έχουν μαγειρευτεί τελείως. Στραγγίστε τες και αφήστε τες να κρυώσουν.
Χτυπήστε το βουτυρόγαλα με την μαγιονέζα, την μουστάρδα, το ξύδι και την ζάχαρη άχνη και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Μόλις έχουν κρυώσει οι πατάτες, περιχύστε με την σάλτσα μαγιονέζας, τα ραδίκια, το κρεμμυδάκι –αν θέλετε- και τον παπαρουνόσπορο. Ανακατέψτε και σερβίρετε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν