Κουκις καρδουλες με τριμμενη κουβερτουρα
1 ποτηρι λαδι
1 ποτηρι ζαχαρη
1 ποτηρι φρεσκο χυμο πορτοκαλι
1 κγλ μαγειρικη σοδα
Ξυσμα πορτοκαλιου και λεμονιου
1-2 βανιλιες
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
1 περιπου κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
1 κουβερτουρα τριμμενη
Σε ενα μπωλ ανακατευουμε καλα τη ζαχαρη με το λαδι προσθετουμε το χυμο μεσα στον οποιο εχουμε ανακατεψει τη σοδα για να αφρισει, τα μυρωδικα,το μπεικιν με οσο αλευρι παρει μεχρι να εχουμε μια ευπλαστη ζυμη και τελος την τριμμενη κουβερτουρα.Δε ζυμωνουμε πολυ!
Ανοιγουμε ενα χοντρο φυλλο και κοβουμε με κουπατ.
Τα βαζουμε στο ταψι και τα ψηνουμε στους 180 μεχρι να ροδισουν ελαφρως για περιπου 20′. Καλη επιτυχια!
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις