Καρμπονάρα αλά ελληνικά

Καρμπονάρα αλά ελληνικά γιατί ωραία η παραδοσιακή καρμπονάρα με τα αυγά αλλά εμείς στην Ελλάδα την τρώμε με κρέμα γάλακτος και φέτα!

Η καρμπονάρα στην πραγματικότητα είναι μακαρόνια με αυγά. Στην Ελλάδα έχουμε βαφτίσει καρμπονάρα τα ζυμαρικά με την κρέμα γάλακτος. Το ξέρουμε ότι δεν ισχύει αλλά εμείς έτσι το μάθαμε έτσι το λέμε. Στην Ιταλία μπορεί το πιτόγυρο να το λένε κοντοσούβλι. Θα τους χαλάσουμε εμείς χατίρι;

Πάμε λοιπόν στο θέμα μας. Σήμερα θα φτιάξουμε μία καρμπονάρα με φέτα. Δε θα βάλουμε μπέικον, μανιτάρια κι άλλα τέτοια, παρά μόνο τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας, κρέμα γάλακτος και πεντανόστιμη φέτα. Μία καρμπονάρα με άρωμα Ελλάδας λοιπόν που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για καρμπονάρα αλά ελληνικά:

Καρμπονάρα-αλά ελληνικά-

Εκτέλεση

Στην αρχή βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όσο βράζουμε τα μακαρόνια παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος. Αφού ζεσταθεί τρίβουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος την φέτας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Δείτε ακόμα Καρμπονάρα στην κατσαρόλα έτοιμη σε 15 Λεπτά

Αφήνουμε την κρέμα γάλακτος να βράσεις για 2-3 λεπτά μαζί με την φέτα σε χαμηλή φωτιά. Αφού βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και απολαμβάνουμε με σκληρό τυρί αν μας αρέσει.

Tips για την καρμπονάρα αλα Ελληνικά

Η φέτα καλό θα ήταν μέτρια προς μαλακή. Αν δεν έχουμε φέτα μπορούμε να βάλουμε τυρί κρέμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια ζυμαρικά μας αρέσουν.

Καρμπονάρα-αλά ελληνικά- Καρμπονάρα-αλά ελληνικά- Καρμπονάρα-αλά ελληνικά-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λιζα Σαραντιδου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close