Κασεροκροκέτες_με 3 υλικά_

Κασεροκροκέτες με 3 υλικά λαχταριστές οικονομικές από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Οι Κασεροκροκέτες είναι ένα αγαπημένο ορεκτικό. Σήμερα θα μάθουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε κασεροκροκέτες με  3 υλικά έχοντας πάντα την πολύτιμη βοήθεια του σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη. Οι κασεροκροκέτες είναι ένα ορεκτικό που μπορείς να το απολαύσεις σε πολλές περιστάσεις.

Μπορείς να φτιάξεις κασεροκροκέτες με μόνο 3 υλικά για τον μπουφέ του παιδικού πάρτι αλλά και για τον μπουφέ των ενηλίκων. Μπορείς να τις φτιάξεις σαν ορεκτικό στα επίσημα τραπέζια ή να τις απολαύσεις σαν μεζέ ή σαν ακόμη ένα φαγητό σε μία ποικιλία.

Δείτε ακόμα Βούτυρο φρέσκο σπιτικό σε 10′

Τώρα που καλοκαίριασε και η μπύρα κατεβαίνει ευχάριστα, 4-5 κασεροκροκέτες θα την κάνουν να είναι ακόμη πιο απολαυστική. Όταν δε αυτές τις κασεροκροκέτες τις φτιάχνεις μόνο με 3 υλικά, δεν μπορείς να αντισταθείς. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα να κάψει σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε σε μπολ το μιξ τυριών, το ασπράδι αυγού και τη φρυγανιά και ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια. Με την βοήθεια μιας ζυγαριάς, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια των 20 γρ.

Ρίχνουμε τα μπαλάκια σε μπολ με φρυγανιά ώστε να καλυφθούν καλά παντού. Απλώνουμε σε πιάτο ένα κομμάτι από απορροφητικό χαρτί και ξεκινάμε το τηγάνισμα. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν από έξω, αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε ζεστά.

Σημειώσεις από τον Σεφ

Ο κρόκος που περισσεύει από το αυγό μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες και να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε άλλη συνταγή.

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Κασεροκροκέτες_με 3 υλικά_ Κασεροκροκέτες_με 3 υλικά_ Κασεροκροκέτες_με 3 υλικά_ Κασεροκροκέτες_με 3 υλικά_ Κασεροκροκέτες_με 3 υλικά_ Κασεροκροκέτες_με 3 υλικά_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close