καλαμαράκια-κονσέρβα-κοκκινιστά-συνταγή-

Αν θέλετε μία εύκολη και νόστιμη συνταγή  για την Καθαρα Δευτέρα, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το οικονομικό φαγητό με καλαμαράκια κονσέρβα.

Επειδή δεν θέλουμε να σας λέμε ψέματα, δεν προτιμούμε τις κονσέρβες σε κανένα φαγητό. Παρόλα αυτά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι αρχάριοι στην μαγειρική ή πραγματικά δεν έχουν καθόλου χρόνο να καθαρίζουν καλαμαράκια κλπ.

Δείτε ακόμα Η συνταγή της Τετάρτης: Καλαμαράκια κοκκινιστά με ρύζι

Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν δεν είναι κακό να χρησιμοποιούμε κονσέρβες, αρκεί να είναι με μέτρο και περιορισμένες. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία οικονομική συνταγή για την Καθαρά Δευτέρα με κοκκινιστά καλαμαράκια κονσέρβα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το οικονομικό φαγητό με καλαμαράκια κονσέρβα:

καλαμαράκια-κονσέρβα-κοκκινιστά-συνταγή-

Εκτέλεση για το οικονομικό φαγητό με καλαμαράκια κονσέρβα

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τα βάζουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Δείτε ακόμα Καλαμαράκια σωτέ με λαχανικά

Προσθέτουμε τον ζωμό από την κονσέρβα και αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη μέχρι να καλυφθεί το φαγητό και σιγοβράζουμε μέχρι να μελώσει το φαγητό. Περίπου 10 λεπτά πριν το σβήνουμε προσθέτουμε τα καλαμαράκια, αλάτι, πιπέρι, κόκκους μπαχάρι και το φύλλο δάφνης.

καλαμαράκια-κονσέρβα-κοκκινιστά-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Vas Kas

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close