Το κέικ είναι κατάλληλο και για χορτοφάγους Vegans. Η γλυκιά του γεύση προέρχεται αποκλειστικά από τις σταφίδες και τα άλλα φρούτα που περιέχει!

Μερίδες: 8 Χρόνος ετοιμασίας: 10′ Χρόνος ψησίματος: 30′

ΥΛΙΚΑ: 1 μεγάλο μήλο 1   1/2 μπανάνα ή δύο μικρες 4 κ.σ. ελαιόλαδο ή φυτικό βούτυρο 1 κ.γλ. κανέλα

μια χούφτα σταφίδες

2 σύκα προαιρετικά 1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης 4½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ (σημ.: υπάρχει ένα χωρίς φωσφορικά άλατα)

χυμό απο δύο πορτοκάλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλείφετε με λάδι ένα ταψάκι ή πυρέξ διαμέτρου 20εκ. και προθερμαίνετε το φούρνο στους 175° Καθαρίζετε το μήλο και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Προαιρετικά το μαγειρεύετε πρώτα λίγα λεπτά στον ατμό λιώνετε τις μπανάνες και περνάτε απο το μούλτι τα σύκα και τις σταφίδες Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βράζετε το λάδι ή το βιτάμ με τα φρούτα και την κανέλα για 7-8 λεπτά και το βγάζετε από το μάτι να κρυώσει λίγο. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνετε σιγά-σιγά στο μείγμα με τα φρούτα, ανακατεύοντας ελαφρά Στρώνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 30 λεπτά Τips: Το κέικ που μπορούν να απολαύσουν μωρά από την ηλικία που μπορούν να τρώνε ψωμί (από 7-9 μηνών περίπου)

Θέλει λίγη προσοχή το ψήσιμο γιατί είναι ανάλογα τον φούρνο, αν το αφήσεις πολύ μπορεί να είναι σαν ξεροψημένο και να πικρίσει λίγο