Κέικ με κίτρινη κολοκύθα, cranberries και σως λευκής σοκολάτας

Υπέροχο κέικ με κίτρινη κολοκύθα, cranberries και πορτοκάλι χωρίς γάλα. Αυτή την συνταγή για κέικ κίτρινης κολοκύθας με cranberries  πρέπει να τη δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Η κίτρινη κολοκύθα  δίνει στο κέικ ένα υπέροχο χρώμα και μια μοναδική γλυκιά γεύση. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών  με το πορτοκάλι και το βούτυρο το απογειώνει γευστικά και του δίνει μια μοναδική υφή.

Σερβίρετε σκέτο, ή  κάντε πιο εντυπωσιακό γαρνίροντας το με σως λευκής σοκολάτας και καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ! Αν παραλείψετε την σως λευκής σοκολάτας είναι ιδανικό για εσάς που έχετε δυσανεξία στην λακτόζη αφού δεν περιεχέι γάλα. Μπορείτε επίσης το δώσετε στα παιδιά σαν απογευματινό σνακ μιας και είναι πολύ νόστιμο και super θρεπτικό. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε!

Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτω ένα ένα σταδιακά τα αβγά κι έπειτα το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο στάδιο αυτό, ξεκινώ να ρίχνω εναλλάξ αλεύρι και χυμό πορτοκαλιού, ξεκινώντας από το αλεύρι (και το μπέικιν), μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.

Σταματώ το μίξερ και με μια μαρίζ, ανακατεύω την κολοκύθα μέσα στο μείγμα μου και τέλος, τα κράνμπερις. Βουτυρώνω και αλευρώνω ελαφρά μια φόρμα για κέικ, τινάζοντας να φύγει η περίσσεια αλευριού. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, σε αντιστάσεις για περίπου 50-60 λεπτά.
Βγάζω και ξεφορμάρω μετά από 5 λεπτά.

Αφού κρυώσει το κέικ, ετοιμάζω τη σως, βάζοντας το γάλα με τη μαργαρίνη στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να κάψει, όχι όμως να βράσει. Προσθέτω τις σταγόνες και ανακατεύω μέχρι να λιώσουν καλά. Περιχύνω το κέικ και πασπαλίζω με λίγα κράνμπερις επιπλέον και με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο. Σε αυτό το κέικ δε μπορείς να αντισταθείς!

Κέικ με κίτρινη κολοκύθα, cranberries και σως λευκής σοκολάτας

Κέικ με κίτρινη κολοκύθα, cranberries και σως λευκής σοκολάτας
Καλή σας απόλαυση!

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou

Close