Υλικά:
3 μεγάλα μήλα,
1 κούπα τσαγιού λάδι η σπορέλαιο,
2 κούπες Τσαγιού ζάχαρη καστανή η λεύκη,
1 κγ σόδα φαγητού κοφτή,
1,5κουτ γλυκού μπέικιν,
2 κσ ξίδι,
1 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού κ το ξύσμα του,
3,5 κούπες τσαγιού αλεύρι,
1 κγ κανέλα,
1 /2 κγ γαρύφαλλο σε σκόνη
Εκτέλεση :
Στο μούλτι η στο μπλέντερ πολτοποιώ τα μήλα,τα ρίχνω σε ένα μπολ και προσθέτω το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το μπέικιν , το ξίδι,την σόδα την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Σε άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι το μπέικιν το ξύσμα, και προσθέτω τα υγρά υλικά ανακατεύω να ενσωματωθούν και ρίχνω το μείγμα σε φόρμα που έχω λαδώσει κ πασπαλίσει με αλεύρι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για μια ώρα .
Από επάνω εάν θέλουμε κόβουμε φετάκια ψιλά μήλου και τα πιέζουμε λίγο μέσα στην ζύμη, πασπάλισμα όταν κρυώσει με άχνη ζάχαρη- Εγινε πολύ αφράτο και νόστιμο!
Δάφνη Λεμονάκη σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!!!!
Dimitra Varsam- “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες