Κέικ- πορτοκάλι- για -σχολείο-

Μαμαδίστικο κέικ πορτοκάλι για το σχολείο με πολύ απλά και οικονομικά υλικά. Αφράτο και μοσχοβολιστό.

Αχ όλοι θυμόμαστε τα αφράτα και μέσα στην γλύκα κέικ της μαμάς. Που δεν γνώριζε από υγιεινή διατροφή και θερμίδες αλλά έβαζε τόση αγάπη σε κάθε συνταγή που προοριζόταν για εμάς, που σίγουρα αυτή η συνταγή δε θα μπορούσε να μας κάνει κακό.

Αυτό το κέικ πορτοκάλι που θα φτιάξουμε σήμερα μας θύμισε την παιδική μας ηλικία. Τότε που κάθε Σάββατο σπίτι μοσχοβολούσε ζάχαρη, πορτοκάλι ή κακάο και το κέικ έβγαινε αφράτο και πεντανόστιμο από τον φούρνο. Που τρώγαμε το μείγμα του κέικ από την φόρμα πριν καλά καλά ψηθεί.

Δείτε ακόμα Κέικ με βανίλια και πορτοκάλι

Ένα τέτοιο κέικ πορτοκαλιού θα φάμε σήμερα. Αφράτο με οικονομικά και απλά υλικά και με μία πανεύκολη εκτέλεση. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε και το κέικ με γλάσο στο ταψί. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Στην αρχή χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους του αυγού και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του το οποίο το έχουμε κοσκινίσει με το γάλα και τον χυμό πορτοκαλιού. Στο τέλος βάζουμε την μαρέγκα με πολύ απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μία σπάτουλα.

Έπειτα βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πάρα πολύ καλά ένα ταψί και μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις και ψήνουμε το κέικ μας στην τελευταία σχάρα.

Tips για το κέικ πορτοκάλι για το σχολείο

Μπορείτε να βάλετε κι ένα κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αντί για βούτυρο μπορούμε να βάλουμε βιτάμ πλάκα.

Κέικ -πορτοκάλι- για -σχολείο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Evie Evie

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close