Κόλλυβα κυκλαδίτικα

Παραδοσιακά Κόλλυβα κυκλαδίτικα. Η συνταγή για κόλλυβα νησιώτικα για μνημόσυνα, παρακλήσεις, κηδείες και Ψυχοσάββατο

ΥΛΙΚΑ:

500 γρ. σιτάρι αποφλοιωμένο

250 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

200 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρντισμένα, χοντροαλεσμένα

100 γρ. άσπρο σουσάμι, ψημένο καί αλεσμένο

3/4 τής κούπας τριμμένη φρυγανιά

3 μέ 4 κοφτές κουταλιές τής σούπας καβουρντισμένο αλεύρι

2 κοφτές κουταλιές τής σούπας κανέλα

1/2 κουταλάκι τού γλυκού γαρύφαλλο

250 γρ. ξανθές σταφίδες

250 γρ. μαύρες σταφίδες 2 ρόδια .. (τά σπόρια τους) ..

1/2 κιλό ζάχαρη άχνη

Ασημοκουφέτα γιά τό στόλισμα τού δίσκου

Δείτε ακόμη: Το έθιμο της Βαρβάρας, η ιστορία και η συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:

Βάζετε τίς σταφίδες σ’ ένα βαθύ μπόλ, μέ κονιάκ καί νερό σέ ίση ποσότητα νά τίς σκεπάζει. Ξεσποριάζετε τά ρόδια καί φυλάτε στήν άκρη τά σπόρια τους. Αποβραδίς μουσκεύετε τό σιτάρι καί τήν επόμενη τό βράζετε μέχρι νά μαλακώσει, τό σουρώνετε, τό ξεπλένετε καί τό απλώνετε σέ καθαρό πανί γιά 12 ώρες. Αφού στεγνώσει καλά, βάζετε όλα τά υλικά, εκτός από τό αλεύρι καί τή ζάχαρη άχνη, σ’ ένα μπόλ (ή σέ μία πιατέλα) καί τά ανακατεύετε. Στή συνέχεια, τά πασπαλίζετε μέ τό κρύο καβουρντισμένο αλεύρι καί κατόπιν μέ τή ζάχαρη άχνη, φροντίζοντας νά καλυφθεί ομοιόμορφα όλη ή επιφάνεια. Τέλος, τά βάζετε σέ δίσκο καί στολίζετε μέ τή ζάχαρη, τά κουφέτα καί τά αμύγδαλα.

Δείτε ακόμη: Tabbouleh (Ταμπουλέ) με πλιγούρι!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ … ! ! !

Κόλλυβα κυκλαδίτικα

Κόλλυβα κυκλαδίτικαΚόλλυβα κυκλαδίτικα

Κόλλυβα κυκλαδίτικα

Κόλλυβα κυκλαδίτικα

Κόλλυβα κυκλαδίτικα

Κόλλυβα κυκλαδίτικα

Κόλλυβα κυκλαδίτικα

Κόλλυβα κυκλαδίτικα

Κόλλυβα κυκλαδίτικα

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips

Close