Κολοκυθολούλουδα_γεμιστά_με τυρί_

Τα κολοκυθολούλουδα είναι ένα νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι σας, με κύριο υλικό τους κολοκυθοανθούς.

Τα ορεκτικά σε ένα τραπέζι παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Ένα ορεκτικό που  σου ανοίγει την όρεξη για το κυρίως και φυσικά σε προϊδεάζει για τις λιχουδιές που σε περιμένουν. Το ορεκτικό είναι κάτι σαν το πρώτο ραντεβού στο μαγείρεμα. Η πρώτη εντύπωση για τις μαγειρικές σου ικανότητες, που θα κρίνουν και το αποτέλεσμα.

Έτσι αν ετοιμάζετε σύντομα ένα επίσημο τραπέζι ή θέλετε να δείξετε τις μαγειρικές σας ικανότητες σε συγγενείς και φίλους, ήρθε η ώρα να τους φτιάξετε για ορεκτικό τα κολοκυθολούλουδα γεμιστά με τυρί . Μία πρωτότυπη συνταγή με όμορφο όνομα, όμορφη εμφάνιση και το πιο σημαντικό από όλα, όμορφη γεύση.

Δείτε ακόμα Μυρωδάτα muffins με κολοκυθοανθούς

Τα κολοκυθολούλουδα γεμιστά με τυρί έχουν ως βασικό συστατικό τους κολοκυθοανθούς όπως και με τους κολοκυθοανθούς που είναι γεμιστοί στον φούρνο.  Έχουν μία εξαιρετική γέμιση από τυρί φέτα, ανθότυρο και μάραθο.

Για να θωρακίσουμε την γέμιση βουτάμε τα άνθη με την γέμισή τους μέσα σε έναν παχύρρευστό σπιτικό χυλό. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε ένα μπολ βάζουμε την φέτα και το ανθότυρο θρυμματισμένα, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα. Το βάζουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τον χυλό

Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά για τον χυλό μας ανακατεύοντας. Θέλουμε να πάρουμε έναν χυλό που να μην είναι αραιός. Τον βάζουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τα κολοκυθολούλούδα

Κόβουμε τους κολοκυθοανθούς το πρωί που θα είναι ακόμη ανοιχτοί. Τους πλένουμε και τους αφήνουμε να στεγνώσουν. Αν οι κολοκυθοανθοί έχουν υγρασία πιτσιλάνε στο λάδι, οπότε τους θέλουμε τελείως στεγνούς.

Γεμίζουμε τον κάθε κολοκυθοανθό με την γέμιση και τον κλείνουμε. Στην συνέχεια βουτάμε το κάθε κολοκυθοανθό στον χυλό και τον τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά με λάδι ώσπου να πάρει χρώμα.

Tips για τα Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με τυρί

Για τον χυλό δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ποσότητες. Αυτό που θέλουμε είναι ο χυλός μας να μην είναι αραιός, οπότε προσθέτουμε τα υλικά λίγο λίγο μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, ανακατεύοντας παράλληλα.

Κολοκυθολούλουδα_γεμιστά_με τυρί_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σοφια Βαϊτση

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close