Για σήμερα σας έχουμε ένα άκρως καλοκαιρινό φαγητό .Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στο φούρνο! Υπέροχοι κολοκυθοανθοί γεμιστοί που θα απογειώσουν τον μπουφέ σας ή το Κυριακάτικο τραπέζι σας. Αυτοί οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί με ρύζι, μυρωδικά και διάφορα λαχανικά είναι ένα πολύ ωραίο και μαμαδίστικο φαγάκι.
- Κολοκυθοανθοί 100
Υλικά
- ρυζι 400 γρ. καρολίνα
- πασατέμπο 100 γρ. ανάλατοι και καθαρισμένοι
- ηλιόσπορο 100 γρ. ανάλατοι και καθαρισμένοι
- δυοσμος Μπόλικο
- μάραθος Μπόλικο
- θυμάρι 1κσ ξηρό
- πιπεριά Φλωρίνης 1 ( κόκκινη)
- τζίντζερ Ένα μεγάλο κομμάτι φρέσκο καθαρισμένο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την γέμιση
- χυμός Από 2 λεμόνια
Για το γαρνίρισμα
Μπορούμε να το φτιάξουμε για να εμπλουτίσουμε το μπουφέ μας, μπορούμε να το φτιάξουμε σαν ορεκτικό στα τραπέζια μας ή μπορούμε να το φάμε και σαν κυρίως γεύμα, αν έχουμε μία αδυναμία στα γεμιστά.
Δείτε ακόμα Υπέροχο λουλούδι με ντολμαδάκια από αμπελόφυλλα και ανθούς!
Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να τρώμε ντολμαδάκια ή λαχανοντολμάδες, όμως η γεύση που έχουν οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί θα σας κάνει να ξεχάσετε τις παραπάνω συνταγές που αναφέραμε.
Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για την γέμιση
Στην αρχή πλένω, στραγγίζω και ψιλοκόβω τον δυόσμο, τον μάραθο, την πιπεριά Φλωρίνης, το τζίντζερ και τα κρεμμύδια. Στην συνέχεια πλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια.
Σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, τους σπόρους, το ρύζι και στο τέλος τα μυρωδικά μας και τα φρέσκα και τα ξερά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά χωρίς να προσθέσουμε καθόλου νερό και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Εκτέλεση για τους κολοκυθοανθούς
Έχουμε πλύνει και έχουμε στραγγίσει καλά τους κολοκυθοανθούς μας. Ανοίγουμε προσεκτικά τους ανθούς και τους βάζουμε προσεκτικά μία κουταλιά της σούπας από την γέμιση σε κάθε ανθό. Τα κλείνουμε και τα αραδιάζουμε όμορφα σε ένα πυρέξ το οποίο προηγουμένως το έχουμε λαδώσει.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε τους ανθούς με το υπόλοιπο θυμάρι. Προσθέτουμε καυτό νερό μέχρι να σκεπάσουμε τους ανθούς και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο για να πάει παντού.
Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και από πάνω σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά. Αφού περάσουν τα 50 λεπτά, τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε για ακόμη 7-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί στο φούρνο ολά τα Tips
Στα 40 λεπτά περίπου ελέγχουμε το νερό μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο. Αφού τα ξεφουρνίσουμε τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Περιμένουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία τους για να σερβίρουμε, έτσι ώστε να νιώσουμε τις γεύσεις. Στην συγκεκριμένη συνταγή έχουμε βάλει την μισή δόση υλικών για 30 κομμάτι περίπου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Margarita Kariwtou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις