Το γλυκό του Δεκαπενταύγουστου: Κορμός ferrero με μπισκότα και ακόμη τρία υλικά

Κορμός ferrero roccer ή αλλιώς μωσαϊκό  με μπισκότα και ακόμη τρία υλικά μια απίθανη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει. Ακόμη και για αρχάριες

Να το πω ακόμα μία φορά με τσιριχτή από τον ενθουσιασμό φωνή; κορμός με nutella!
Πλούσιος σε γεύση, λαχταριστός και -λυπάμαι ειλικρινά- εθιστικός.

Ένα γλυκό που θα μας κάνει να σταθούμε μπροστά από την πόρτα του ψυγείου και να σκεφτούμε σοφά πριν την ανοίξουμε για να πάρουμε το οτιδήποτε από μέσα. Διότι εάν την ανοίξουμε δεν υπάρχει επιστροφή. Το ένα θα φέρει το άλλο. Θα φάμε πρώτα ένα λεπτό κομμάτι για να μην καταβληθούμε από τύψεις και μετά ένα δεύτερο γιατί το πρώτο ήταν τόσο λεπτό που δεν πιάνεται.

Κορμός ferrero

Μήπως αναρωτιέστε ποια είναι τα υπόλοιπα 3 υλικά;
Σοκολάτα, μπισκότα και φουντούκια. Σας προειδοποίησα, έτσι και ανοίξει η πόρτα του ψυγείου δεν υπάρχει επιστροφή. Μόνο καταστροφή. Αλλά τουλάχιστον είναι γλυκιά και αξίζει τον κόπο.

Δείτε ακόμη Το γλυκό που τρέλανε το facebook:Πάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου

Κορμός ferrero 1

Κορμός ferrero 2

 

 

Εκτέλεση Κορμός ferrero

Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης, διαφορετικά βουτυρώνουμε πρώτα τη φόρμα μας και κατόπιν τη στρώνουμε με λαδόκολλα.
Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε  στο προσωπικό μου μαγειρικό site theonewithallthetastes.com

Close