Από γεύσεις της Έλενας.
ΣΚΑΝΤΖΌΧΟΙΡΟΣ
500 γρμ πτι μπερ
500 γρμ κουβερτούρα
250 γρμ μαργαρίνη
3/4 φλιτζανιού άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 σφηνάκι γάλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
125 γρμ κουβερτούρα
2 κσ μαργαρίνη
3 σμαρτις
Αμύγδαλα ασπρισμένα και κομμένα στα τέσσερα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε τα μπισκότα. Λιώνουμε την κουβερτούρα. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα το γάλα το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πλάθουμε τον κορμό σε σχήμα σκαντζόχοιρου σε πιατέλα. Περιχύνουμε με την επικάλυψη. Κολλάμε τα σμαρτις μάτια κ μύτη και καρφωνουμε τα αμύγδαλα αγκάθια.!!!!
Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou
Πηγή: igastronomie.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις