Κοτόπουλο bourguignon_ Η απόλυτη συνταγή _

Ένα νόστιμο και υγιεινό κοτόπουλο bourguignon για όλη την οικογένεια. Είναι μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή για κοτόπουλο bourguignon που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Είναι μία συνταγή ιδιαίτερα γκουρμέ που όμως είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιάσει.

Δείτε ακόμα Ρολό ομελέτας με κοτόπουλο,πιπεριές και καρότο

Το κοτόπουλο bourguignon είναι σίγουρα μία εξαιρετική συνταγή για το Κυριακάτικο τραπέζι, με κρεμμύδια, κοτόπουλο, πάστα ντομάτας και μερικά ακόμη απλά υλικά. Είναι μία εξαιρετική επιλογή και η γεύση του πραγματικά θα γίνει ανάρπαστη και από τις αγαπημένες μας. Διαβάστε παρακάτω: 

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά

Βγαίνουν δύο μερίδες

Θερμίδες: 448

Κοτόπουλο bourguignon! Μπορεί να σας ακούγεται δύσκολο, μπορεί να έχετε ακούσει τη λέξη “bourguignon” από την θρυλική Julia Child! Ο τολμών, όμως, νικά και τελικά τρώει και καλά.

Θα ήταν ιεροσυλία αν έλεγα ότι έφτιαξα τη συνταγή της Julia Child μιας και την θαυμάζω τόσο πολύ που δυσκολεύομαι να “την αγγίξω”. Τη θεωρώ θρύλο και έχω διαβάσει και μελετήσει πάρα πολλές από τις συνταγές της.

Στο συγκεκριμένο post θα βρείτε ένα πιο light bourguignon και μάλιστα κοτόπουλο που δεν υπάρχει στην αυθεντική συνταγή της Child. Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε για το πιο νόστιμο και υγιεινά μαγειρεμένο κοτόπουλο bourguignon είναι: κοτόπουλο σε μπουκίτσες, κρεμμύδια για στιφάδο (μικρά), ελαιόλαδο, κόκκινο ξηρό κρασί, πάστα ντομάτας.

Tips και αντικαταστάσεις για το κοτόπουλο bourguignon

Αντί για κοτόπουλο μπορείτε να φτιάξτε το φαγητό με κάποιο άλλο κρέας όπως μοσχάρι ή γαλοπούλα.

Μπορείτε να προσθέστε και καρότο στη συνταγή σας. Αν θέλετε να προσθέστε καρότο απλά κόψτε το σε ροδέλες και μαγειρέψτε το μαζί με τα κρεμμύδια. Αν δεν σας αρέσουν τα ολόκληρα κρεμμύδια απλά κόψτε τα στη μέση ή σε τέταρτα. Έτσι θα μαλακώσουν και ακόμα περισσότερο στο μαγείρεμα.

Μια συνταγή που είναι ιδανική για χειμώνα. Θα απολαύσετε την κάθε μπουκιά της. Συνοδεύστε με μια φέτα σπιτικό ψωμί.

Εκτέλεση για το κοτόπουλο bourguignon

Ξεκινήστε ρίχνοντας λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα το κοτόπουλο. Αφήστε το να πάρει χρώμα και προσθέστε λίγο αλάτι. Συνεχίστε το μαγείρεμα. Λίγο πριν το βγάλετε προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βγάλτε σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο κατσαρολάκι ρίξτε πάλι λίγο νερό και ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε για 8 λεπτά. Ρίξτε μέσα το σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Ρίξτε μέσα το κόκκινο κρασί και την πάστα ντομάτας. Μαγειρέψτε για 25 λεπτά περίπου. Αν θέλετε να σας μείνει ζουμί στην κατσαρόλα χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Αν δεν θέλετε μαγειρέψτε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε το κοτόπουλο μέσα, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Σερβίρετε.

Tips για το κοτόπουλο bourguignon

Αν τα κρεμμύδια είναι μεγάλα, κόψτε τα στη μέση.

κοτόπουλο bourguignon_ κοτόπουλο bourguignon_Συνταγη _ Συνταγή για_ κοτόπουλο_bourguignon_ κοτόπουλο_bourguignon_ κοτόπουλο_bourguignon_

Δείτε όλες τις συνταγές της Emily Vagia στο Youtube ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Emily Vagia στο Instagram ΕΔΩ 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Η συνταγή είναι της φίλης μας Emily Vagia και ανέβηκε στο site της mrssoupe.com

Close