Koτόπουλο κοκκινιστό με χυλοπίτες

Υλικά:

1 κοτόπουλο σε μερίδες
1/2 κιλό χωριάτικες χυλοπίτες (με αυγά)
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
1 ξυλαράκι (ή 1/2 κ.γλ. σκόνη) κανέλα (>>)
3 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
(ή 1 κουτί κονκασέ) & 1 κ. σ. πελτέ
2/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 φλ. τυρί τριμμένο (ξηρή μυζήθρα ή
κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο κλπ ή φέτα).

Δείτε ακόμα :Μαμαδίστικο κοτόπουλο Γιουβέτσι με Μακαρονάκι Κοφτό

Σε κατσαρόλα τσιγαρίζω ελαφρά το κρεμμύδι με το λάδι, να μαραθεί χωρίς να μαυρίσει. Προσθέτω το κοτόπουλο, γυρίζοντάς το να ροδίσει απ’όλες τις πλευρές και τέλος το σκόρδο και τη ντομάτα, 1 ποτήρι ζεστό νερό, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.
Όταν βράσει και μαλακώσει το κοτόπουλο, το βγάζω με τρυπητή κουτάλα.
Προσθέτω στην κατσαρόλα με τη σάλτσα βραστό νερό (αναλογία νερό προς χυλοπίτες 3:1) και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνω και τις χυλοπίτες. Σιγοβράζω ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς να χυλώσουν και λιώσουν (6′-12′).
Σερβίρεται ζεστό, με φρεσκοκομμένο πιπέρι και το τριμμένο τυρί.

Δείτε ακόμα: Φιλέτο κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές και μακαρόνια

-Μπορώ επίσης να χρησιμοποιήσω φιλέτο στήθος ή μπούτι σε κομματάκια ή μπούτια (κομμένα στα 2) ή κοπανάκια.
-Μπορώ να μη βγάλω το κοτόπουλο, αλλά να το αφήσω να βράσει μαζί με τις χυλοπίτες.

Πηγή: kyrkostas

Close