Συνταγή για υπέροχο κότσι χοιρινό στη γάστρα με πορτοκάλι μελί μουστάρδα σκόρδο και δεντρολίβανο. Σκέτο λουκούμι! Ένα υπέροχο φαγάκι για όλη την οικογένεια.
Χοιρινό κότσι στην γάστρα λοιπόν για το Κυριακάτικο τραπέζι κι εμείς γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Είναι πραγματικά ένα αξεπέραστο φαγητό που θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.
Δείτε ακόμα Χοιρινό κότσι μαριναρισμένο, με πατατούλες στη γάστρα
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή πουρέ πατάτας. Αξίζει να το δοκιμάσετε και να μοιραστείτε μαζί μας τις εντυπώσεις σας. Είμαστε σίγουροι ότι θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι. Φυσικά μπορείτε να το επιλέξετε και σε κάποιο οικογενειακό τραπέζι, ή σε κάποιο επίσημο δείπνο με συναδέλφους. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
Εκτέλεση
Στην αρχή μπήγουμε το σκόρδο μέσα στο κρέας. Έπειτα, βάζουμε από πάνω τη μουστάρδα, το μέλι, τα πορτοκάλια σε φέτες, τον χυμό πορτοκαλιού. το αλάτι το πιπέρι, το δενδρολίβανο και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την γάστρα και βάζουμε το κρέας μας να ψηθεί στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για δυόμιση ώρες.
Ανά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και αλείφουμε με τα ζουμιά του κρέας μας. Στο τέλος αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι το κρέας για να πάρει χρώμα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας ‘Αννα Αννούλα στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες