Κουλουράκια- πορτοκαλιού-με-μαρμελάδα-

Κουλουράκια πορτοκαλιού γεμιστά με μαρμελάδα –  Υπέροχα κουλουράκια που μπορείτε να τα απολαύσετε με ή χωρίς μαρμελάδα.

Σήμερα θα φτιάξουμε για εσάς σπιτικά κουλουράκια πορτοκαλιού και μερικά από αυτά θα τα γεμίσουμε με μαρμελάδα ροδάκινο για να δείτε αν σας αρέσουν κι έτσι. Είναι κουλουράκια που παραμένουν πεντανόστιμα και μυρωδάτα με ή χωρίς την μαρμελάδα.

Αξίζει όμως να αναφερθεί ότι η μαρμελάδα ροδάκινο όσο να πεις την απογειώνει την γεύση. Φυσικά στα δικά σας κουλουράκια μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα σας αρέσει και φυσικά αν έχετε σπιτική μαρμελάδα θα είναι ό,τι καλύτερο.

Δείτε παρακάτω την συνταγή για τα Κουλουράκια πορτοκαλιού γεμιστά με μαρμελάδα

Εκτέλεση

Στην αρχή βάζουμε το καλαμποκέλαιο και την ζάχαρη σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον φυσικό χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.

Έπειτα ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Πλάθουμε την ζύμη μας σε κορδόνια και αρχίζουμε να φτιάχνουμε το σχέδιο που μας αρέσει. Γεμίζουμε την μέση τους με μαρμελάδα ροδάκινο.

Κουλουράκια- πορτοκαλιού-με-μαρμελάδα-

Δείτε ακόμα Γιαουρτένια κουλουράκια

Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 10 λεπτά αν τα θέλουμε μαλακά. Αν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε για 15 λεπτά.

Tips για τα Κουλουράκια πορτοκαλιού γεμιστά με μαρμελάδα

Τα υλικά τα μετράμε με ποτήρι των 200 ml. Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία.

Κουλουράκια- πορτοκαλιού-με-μαρμελάδα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Boriana Ilieva

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close