Σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο_

Σπιτική μαρμελάδα βατόμουρο για το πρωινό σας και όχι μόνο.

Τα βατόμουρα υπάρχουν σε αφθονία στην ελληνική φύση. Όμως δεν τα προσέχουμε γιατί πολλοί από εμάς δεν τα αναγνωρίζουμε. Παρόλα αυτά τα βατόμουρα είναι πολύ υγιεινά και νόστιμα φρούτα που τρώγονται και ωμά.

Σήμερα όμως θα αναδείξουμε την γεύση τους μέσα από μία γευστική μαρμελάδα βατόμουρο. Αν πάτε διακοπές στην εξοχή, τότε μπορείτε να μαζέψετε φρέσκα βατόμουρα και να φτιάξετε την μαρμελάδα στο σπίτι σας. Είναι σκέτο γλύκισμα σαν την μαρμελάδα δαμάσκηνο. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Στην αρχή πλένουμε και σουρώνουμε τα βατόμουρα. Τα πατάμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια και τα βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα. Βράζουμε τα βατόμουρα για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά της.

Σκεπάζουμε τα βατόμουρα μέσα στην κατσαρόλα με ένα τούλι και προσθέτουμε την ζάχαρη. Προσθέτουμε επίσης την κανέλα και τα γαρίφαλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και τις φλούδες πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει και να δέσει η μαρμελάδα.

Δείτε ακόμα Συνταγή για μαρμελάδα μόσφιλο με όλα τα μυστικά της

Αφαιρούμε το τούλι με τα μπαχαρικά που έχει πάνω και μοιράζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα. Απολαμβάνουμε μόλις κρυώσει η μαρμελάδα.

μαρμελάδα_βατόμουρο_συνταγή_ μαρμελάδα_βατόμουρο_συνταγή_ μαρμελάδα_βατόμουρο_συνταγή_ μαρμελάδα_βατόμουρο_συνταγή_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Efi Prentza

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close