Κουνέλι φρικασέ με φρέσκες αγκινάρες και κουρκουμά

Σήμερα θα δούμε μια συνταγή για κουνέλι φρικασέ με φρέσκες αγκινάρες, ένα υπέροχο φαγητό που συνηθίζουν να φτιάχνουν στην Κρήτη. Αυτή η διαφορετική συνταγή είναι πραγματικά πολύ νόστιμη και θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Το κουνέλι όπως ήδη ξέρουμε είναι ένα ιδιαίτερα υγιεινό κρέας, καθώς συνδυάζει υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης και σχεδόν καθόλου λιπαρά. Το εξαιρετικό κρέας του κουνελιού αν μαγειρευτεί σωστά γίνεται πολύ μαλακό και νόστιμο. Στην συγκεκριμένη συνταγή συνδυάζεται τέλεια με τις αγκινάρες και τον κουρκουμά, που του δίνει ένα υπέροχο χρώμα και ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Αυτό το φαγητό είναι ιδανικό για το καθημερινό ή Κυριακάτικο τραπέζι. Να είστε σίγουρες ότι θα ενθουσιάσει όποιον το δοκιμάσει και θα ικανοποιήσει γευστικά ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Δοκιμάστε το είναι απλά εξαιρετικό!

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κομμάτια του κουνελιού με το ελαιόλαδο πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε. Κατόπιν προσθέτουμε νερό ίσα να καλύπτει το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ωρίτσα.

Τότε προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Βράζουμε για κανένα δεκάλεπτο ακόμα και προσθέτουμε τις αγκινάρες. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοψηθεί.

Τέλος φτιάχνουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το λεμόνι και το ζωμό από την κατσαρόλα σιγά σιγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα κουνάμε για λίγο και αφήνουμε εκτός θερμοκρασίας, μισοσκεπασμένο το φαγητό μας για 5 με 10 λεπτά μέχρι να σερβίρουμε.

Ο κουρκουμάς εκτός του ότι δίνει ωραίο χρώμα στα φαγητά μας είναι και πολύ υγιεινό ως καρύκευμα. Χρησιμοποίησα και χωριάτικα αυγά που είναι πολύ έντονο το χρώμα τους, και έδωσε αυτό το αποτέλεσμα.

Κουνέλι φρικασέ με φρέσκες αγκινάρες και κουρκουμά

Κουνέλι φρικασέ με φρέσκες αγκινάρες και κουρκουμά

Κουνέλι φρικασέ με φρέσκες αγκινάρες και κουρκουμά

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Marina Hatzidaki

Close