Δεν θα πιστεύετε αυτό που τρώτε !!!Είναι Φανταστικοί σε γεύση !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !!!
Υλικά
μισό κουνουπίδι μεγάλο
λάδι για τηγάνι ελαφρύ
Κουρκούτι
1 μπύρα κουτάκι μικρό
μισό πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του περίπου 250 γραμ
αλάτι πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού γλυκιά πάπρικα
Σως
1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι
2 κοφτές κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
ψιλοκομμένο μαιντανό
Ολα τα υλικά μαζί σε μπολάκι και καλό ανακάτεμα και στο ψυγείο.
Κουρκούτι
Σε μπολ βάζουμε την μπύρα,την πάπρικα και το αλάτι .
Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να γίνει χυλός παχύρευστος.
Εχουμε χωρίσει το κουνουπίδι σε μπουκετάκια.
Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε – οχι να κάψει.
Βουτάμε τα μπουκετάκια μας στον χυλό και τηγανίζουμε .
Τα γυρναμε μόνο μόλις έχουν πάρει χρώμα από κάτω για αρχή .. μετά τα γυρνάμε τακτικά και πάντα σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέσα αλλά και για να μην μας αρπάξουν .
Τα σερβίρουμε με την σως -βουτάμε και απολαμβάνουμε -!!! Πολύ πολύ νόστιμα !!!
Αν περισσέψει χυλός όπως εμένα πάρτε κουταλιές και τηγανίστε αλλο πράγμα και αυτές απίθανες !!!
Την συνταγή την φτιάχνω πολύ τακτικά γιατί αρέσει πολύ και την έχω δεί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.grΕιδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες