Σούπα- κουρκούτι -

Μία ξεχωριστή σούπα κουρκούτι πεντανόστιμη από τα Γρεβενά.

Η φίλη μας η Ελένη από τα Γρεβενά μας έμαθε μία ξεχωριστή σουπίτσα που σε εκείνα τα μέρη την ονομάζουν κουρκούτι. Δεν έχουμε ξανά φάει παρόμοια σούπα ούτε έχουμε ξανά ακούσει σούπα με παρόμοια ονομασία και τα υλικά της μας άρεσαν τόσο πολύ που βιαστήκαμε να την δοκιμάσουμε και να την μοιραστούμε και μαζί σας.

Αυτή η σούπα κουρκούτι περιέχει χρωματιστές πιπεριές, σκόρδο, χυμό λεμονιού και μερικά μπαχαρικά. Μία χυλωμένη σούπα ή αλλιώς κουρκούτι ιδανικά για τις βροχερές φθινοπωρινές μέρες ή για τις κρύες μέρες του Χειμώνα. Αυτό το κουρκούτι πρέπει να το δοκιμάσετε κι αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και λίγο πιο πικάντικό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κουρκούτι:

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε τις χρωματιστές πιπεριές και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και αφού τηγανιστούν βγάζουμε τις πιπεριές από το ελαιόλαδο και κρατάμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε στο ελαιόλαδο το αλεύρι και το καβουρδίζουμε.

Δείτε ακόμα Αγιορείτικη ταχινόσουπα χωρίς λάδι

Βάζουμε μέσα στο καβουρδισμένο αλεύρι, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Βράζουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά. Αφού δέσει το μείγμα και γίνει σαν χυλός προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις πιπεριές και απολαμβάνουμε.

Tips για την σούπα κουρκούτι

Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο. Τον χυμό λεμονιού τον υπολογίζουμε ανάλογα με το πόσο ξινό θέλουμε το κουρκούτι μας.

Σούπα -κουρκούτι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελένη Παπατσάνη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close