Κρακεράκια Ολικής με μέλι

Κρακεράκια Ολικής με μέλι για ένα υγιεινό σνακ με λίγες θερμίδες. Μπορείτε με αυτά τα πεντανόστιμα κρακεράκια να συνοδεύσετε τον καφέ σας, να τα φάτε σαν πρωινό ή να καλύψετε τις απογευματινές σας λιγούρες. Μπορείτε να τα φάτε γενικότερα όποια ώρα της ημέρας θέλετε!

Δείτε ακόμα Πως να μετατρέψουμε τα cup-cakes μας σε πριγκηπικές γόβες!

Είναι από τα πιο νόστιμα κρακεράκια. Τώρα που μένουμε σπίτι, έχουμε άπλετο χρόνο και τα φτιάξαμε κι εμείς πρόσφατα. Ξετρελαθήκαμε και η αλήθεια είναι ότι θα τα ξαναφτιάξουμε σύντομα και μάλιστα διπλή δόση. Δείτε λοιπόν την εύκολη εκτέλεση γι’ αυτά τα πεντανόστιμα κρακεράκια με μέλι παρακάτω: 

Εκτέλεση

Στην αρχή στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Παίρνουμε ένα άλλο μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και την μαγειρική σόδα.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλά μας, για να γίνει τρίμματα το βούτυρο, το οποίο είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε και το ειδικό εργαλείο. Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε το γάλα με το εκχύλισμα βανίλιας και αδειάζουμε το μείγμα με τα τρίμματα.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πάλι καλά με τα δάχτυλά μας, για να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα ώστε να μπορούμε στην συνέχεια να ανοίξουμε το φύλλο. Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο με πάχος 3-5 εκ. και κόβουμε τα κρακεράκια μας στο σχήμα που θέλουμε.

Ψήνουμε τα κρακεράκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 10 με 12 λεπτά. Αν τα θέλουμε τραγανά τα βγάζουμε στα 12 λεπτά. Όχι παραπάνω. Αφήνουμε τα κρακεράκια μας να κρυώσουν ελαφρώς για να τα βγάλουμε από το ταψί. Αν τα βγάλουμε καυτά μπορεί να μας σπάσουν.

Τα κρακεράκια μας διατηρούνται σε δοχείο που κλείνει καλά για μία εβδομάδα.

Κρακεράκια Ολικής με μέλι συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την αγαπημένη μας σελίδα Instasuntages

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close