Κρέμα- καραμελέ- στο -ταψί-

Λαχταριστή κρέμα καραμελέ στο ταψί που μπορείτε να την απολαύσετε σαν επιδόρπιο αλλά και όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας.

Σήμερα θα φτιάξουμε λαχταριστή κρεμα καραμελέ στο ταψί για το επίσημο τραπέζι αλλά και για όλες τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας. Παλιότερα είχαμε δοκιμάσει εύκολη τάρτα κρέμα καραμελέ αλλά σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε παραδοσιακή κρέμα καραμελέ στο ταψί

Είναι ένα γλυκό που αρέσει σε πολλές. Μία γλυκιά βελούδινη κρέμα που έρχεται σε πλήρη αρμονία με μία κάπως πιο πικρή καμένη καραμέλα που σίγουρα συναρπάζει κάθε ουρανίσκο. Είναι ελαφρύ γλυκό και ταιριάζει με όλα τα κυρίως πιάτα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για λαχταριστή Κρέμα καραμελέ στο ταψί :  

Εκτέλεση για την καραμέλα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει το μείγμα μας ένα καστανό χρώμα και η καραμέλα να μοσχομυρίσει.

Αφού η καραμέλα μας είναι έτοιμη την γυρίζουμε αμέσως σε ένα πυρίμαχο σκεύος 22-24 εκ. και γυρίζουμε γύρω γύρω να πάρουμε και τα τοιχώματα του σκεύους λίγη από την καραμέλα μας. Την αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για την κρέμα

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και τις βανίλιες και αφήνουμε το μείγμα μας να ζεσταθεί αρκετά αλλά όχι να βράσει. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Σβήνουμε την φωτιά και παράλληλα σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα.

Παίρνουμε λίγο από το καυτό γάλα και ανακατεύουμε μαζί με τα αυγά. Ανακατεύουμε και γυρίζουμε το μείγμα με τα αυγά πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Αναμειγνύουμε με το σύρμα καλά και γυρίζουμε την κρέμα πάνω στην καραμέλα σιγά σιγά.

Βάζουμε το πυρίμαχο σκεύος μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και το γεμίζουμε στα μισά με βραστό νερό έτσι ώστε να ψήσουμε το γλυκό μας σε μπεν μαρί. Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο την κρέμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα από κάτω, για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Δείτε ακόμα Τούρτα μπισκότων με κρέμα και φρούτα

Βγάζουμε από τον φούρνο το γλυκό μας και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε όλη νύχτα έτσι ώστε να παγώσει καλά. Την επόμενη μέρα περιμετρικά με ένα μαχαίρι χαράζουμε την κρέμα και ξεφορμάρουμε σε πιατέλα.

Κρέμα- καραμελέ- στο -ταψί Κρέμα- καραμελέ- στο -ταψί Κρέμα- καραμελέ- στο -ταψί Κρέμα- καραμελέ- στο -ταψί

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzela Antonopoulou

 

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close