ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ μέ ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ … 🙂 !
Εύκολο στήν παρασκευή του, πολύ χορταστικό καί κυρίως νόστιμο. Τό κριθαράκι είναι ένα ζυμαρικό πού χρησιμοποιείται πολύ στήν Ελληνική κουζίνα. Ένα πιάτο πού θυμίζει τά φαγητά τής μαμάς καί τρώγεται ευχάριστα από τά παιδιά.
Προετοιμασία: 10′
Ψήσιμο: 20′
YΛΙΚΑ:
300 γραμ. κριθαράκι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3 ντομάτες ώριμες
1 φλ. κ. κρασί λευκό
250 γραμ. τυρί φέτα
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Σοτάρετε σέ μία κατσαρόλα τό κρεμμύδι μέ τό λάδι, ρίχνετε τίς ντομάτες τριμμένες, τό κρασί, τό αλάτι, πιπέρι καί αφήνετε νά βράσουν γιά 30 λεπτά.
Βάζετε σέ κατσαρόλα νερό καί μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι καί τό κριθαράκι. Τό βράζετε γιά 5 λεπτά καί τό σουρώνετε καί τό ρίχνετε στήν κατσαρόλα μέ τή σάλτσα.
Ανακατεύετε καλά καί αφήνετε νά πάρει μία βράση ακόμα γιά άλλα 5 λεπτά, κλείνετε τή φωτιά καί αφήνετε τό κριθαράκι μέσα στή κατσαρόλα γιά ακόμα 10 λεπτά νά τραβήξει τά υγρά του. Τό σερβίρετε ζεστό.
Προσθέτετε τή φέτα σέ κομμάτια, πασπαλίζετε μέ φρεσκοτριμμένο πιπέρι καί σερβίρετε.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ καί ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ … ! ! !
από τη φανταστική σελίδα Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες