ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΡΑΝΟ
YΛΙΚΑ
500 ml γαλα χλιαρο
200 γρ.βουτυρο
250 γρ.ζαχαρη
2 φακ ξηρη μαγια
2 βανιλιες
1 αυγο
1κγ αλατι,
λιγη κανελα
1 κιλο αλευρι για ολες τις χρησεις
μαρμελαδα καστανο
1 αυγο για αλειμμα
Η συνταγή είναι για δυο στρογγυλες ζυμες.Βγαινουν περιπου 30 κρουασανακια!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ ένα μπωλ βαζουμε το χλιαρο γαλα με τις μαγιες,τη ζαχαρη και λιγο αλευρι.
Ανακατευουμε μεχρι να γινει ενας χυλοςκαι αφήνουμε για μιση ωρα να φουσκωσει σκεπασμενο.!
Στη συνεχεια προσθέτουμε ,το λιωμενο βουτυρο,βανιλιες,αυγο,αλατι,κανελα και το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε μεχρι να γινει μια ευπλαστη μαλακη ζυμη!
Την αφήνουμε να φουσκωσει σκεπασμενη για μια ωρα!
Παιρνουμε τη ζυμη μας,αλευρωνουμε τον παγκο μας και ανοιγουμε φυλο με τον πλαστη στρογγυλο και το χαραζουμε,κοβοντας σε τριγωνα κομματια,οπως στη φωτο.Παιρνουμε το κάθε τριγωνο και βαζουμε από τη μεγαλη πλευρα μια κουταλια καστανο ,τυλιγουμε προς τη μικρη πλευρα και τοποθετούμε τα κρουασανακια σε ταψι με λαδοκολλα!
Τα αλειφουμε με λιωμενο βουτυρο και και τα σκεπαζουμε για να φουσκωσουν άλλη μιση ωρα!
Στη συνεχεια τα αλειφουμε με κροκο αυγου και τα ψηνουμε στους 180 αερα για 15λεπτα!!
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες