Ξέχασες να μουλιάσεις τα ρεβίθια ή τα φασόλια; Δες το μυστικό που θα σου λύσει τα χέρια

Αν ξέχασες να μουλιάσεις τα φασόλια ή τα ρεβίθια  και να τα βάλεις στο νερο από το βράδυ μην αγχώνεσαι. Αυτό είναι το απόλυτο κόλπο που θα σου λύσει τα χέρια. Γιατί όπως όλοι ξέρουμε δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Ξέχασες να μουλιάσεις τα όσπρια; Δες το μυστικό που θα σου λύσει τα χερια

Δείτε ακόμα: Ογκρατέν ζυμαρικών με λαχανικά, μπέικον και τυριά tips για επαγγελματικό αποτέλεσμα

Να ένα μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια.

Πόσες φορές θέλετε να μαγειρέψετε στα γρήγορα γίγαντες και ρεβίθια σούπα και ξεχάσατε να τα μουλιάσετε;

Αυτό το μυστικό για το μούλιασμα και τη συντήρηση των οσπρίων θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.

Μουλιάστε από το προηγούμενο βράδυ, πάντα με μπόλικο κρύο νερό τα ρεβίθια σας ή τους γίγαντες.

Ξέχασες να μουλιάσεις τα όσπρια; Δες το μυστικό που θα σου λύσει τα χερια

Την επόμενη ημέρα, αφού θα έχουν μείνει αρκετές ώρες και θα έχουν φουσκώσει και μαλακώσει αρκετά, στραγγίστε τα καλά σε σουρωτήρι.

Μοιράστε τα σε σακουλάκια τροφίμων δηλαδή σε ποσότητα ίση με τα άτομα που αντιστοιχούν. Υπολογίστε για κάθε άτομο 1 φλυτζάνι όσπρια.

Ξέχασες να μουλιάσεις τα όσπρια; Δες το μυστικό που θα σου λύσει τα χερια

Δείτε ακόμα: Καθαρά Δευτέρα: Η λαγάνα της Τζένης Τσανακτσίδου

Κλείστε καλά τα σακουλάκια σε μερίδες και αποθηκεύστε τα στην κατάψυξη. Διατηρούνται για μήνες. Και το πιο ωραίο δεν σας το είπα ακόμα. Αν τα όσπρια έχουν μουλιάσει αρκετά κι έχουν μαλακώσει καλά, σύμφωνα με το www.argiro.gr τότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη στην κατσαρόλα σας. Δεν χρειάζονται ξεπάγωμα.

Οπότε ανά πάσα στιγμή, φτιάχνετε γίγαντες ή ρεβίθια από την κατάψυξη έτοιμα στην κατσαρόλα. Γιατί είπαμε δεν θέλει κόπο, αλλά θέλει τρόπο.

 

Close