Λαχταριστά στριφτάρια σφολιάτας με τυρί για κολατσιό

Λαχταριστά στριφτάρια σφολιάτας με τυρί για κολατσιόΑπό τα πιο νόστιμα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Ειδικά τα παιδιά θα σας τα ζητούν καθημερινά. Η πιο τέλεια επιλογή για κολατσιό στο σχολείο, την παραλία, την εκδρομή αλλά και για όλες τις ώρες! Πάμε να το φτιάξουμε;

Υλικά

ένα ποτήρι νερου σόδα ( αναψυκτικού )

2 κουταλιές της σούπας λάδι

μία κουταλιά του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας ξύδι

3.5….με 4 ποτηρια αλευρι γοχ

Γέμιση για στριφτάρια σφολιάτας

για γέμιση έκανα το εξής έβαλα μισό κιλό τυρί φέτα και μισό κιλό γκούντα τριμμένη το ανακάτεψα με λίγο πιπεράκι και το εκανα γεμιση😊 Βάλτε τη φαντασία σας!  το σημαντικό είναι το φύλλο να το κάνετε  με το παραπάνω τρόπο θα βγει τόσο κρατσανιστό   λες και είναι από το φούρνο της γειτονιάς σας😍😊 Καλή επιτυχία

Δείτε ακόμη Τα πιό απαλά και αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια – λουλουδάκια!

Εκτέλεση

αφού ζυμώσουμε Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 24 ώρες εγώ τόσο το άφησα εσείς αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε και τρεις ώρες πριν το δουλέψετε…. κάνετε ένα μεγάλο μπαστούνι και κόβετε με ένα μαχαίρι σε 24 ίσα μπαλάκια.. ανοίγετε 3 μπαλάκια…λαδώνετε τα 2 πρωτα φύλλα βάζοντας τα το ένα πάνω στο άλλο και το τρίτο δεν το λαδώνεται χρησιμοποιώντας πάντα νισεστέ ! Έτσι με αυτή τη διαδικασία έχετε ετοιμάσει 8 φύλλα τα οποία πρέπει να ξεκουραστούν πριν το ανοίξετε τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Ανοίγουμε τα φύλλα τρία μαζί και το ανοίγουμε όσο μπορούμε περισσότερο λαδώνουμε την επιφάνεια μισό διπλώνουμε το φύλλο ξανά λαδώνουμε το φύλλο που δίπλωσα με προσθέτουμε το τυρί το ρολάρουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 για 30 έως 35 λεπτά στον αέρα Καλή επιτυχία …….Ελπίζω να βοήθησα ευχαριστώ

H συνταγή είναι απο την Sofia Palatsidh

Λαχταριστά στριφτάρια σφολιάτας με τυρί για κολατσιό στριφτάρια σφολιάτας

Close