Λαχταριστά, υγιεινά μάφινς κινόας για μικρούς και μεγάλους!

Λαχταριστά μάφινς κινόας για μικρούς και μεγάλους! Γίνονται γρήγορα, είναι νόστιμα και υγιεινά και αποτελούν το τέλειο ορεκτικό στο τραπέζι, όταν περιμένουμε φίλους – τι άλλο να ζητήσουμε;

Υλικά:

1 φλ. κινόα
½ φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα
½ φλ. ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
1 φλ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1 φλ. φυτικό τυρί
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κ.σ. κοπανισμένος λιναρόσπορος
⅓ φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
μαύρο σουσάμι
παπαρουνόσπορος
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση – Directions

Αρχικά βάζουμε σ’ ένα μπολ το λιναρόσπορο, με 9 κουταλιές της σούπας νερό. Το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε την κινόα σε πολύ ψιλό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό, για 2′.
Αφού στραγγίξει, τη βάζουμε σε κατσαρόλα με 2 φλ. νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15′ ή μέχρι η κινόα να πιει όλο το νερό της.
Παράλληλα, ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Όταν η κινόα είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα ψιλοκομμένα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα μ’ ένα κουτάλι, σε λαδωμένες θήκες για μάφινς. Με μια σπάτουλα, πιέζουμε το μείγμα στην κάθε θήκη, ώστε να ισιώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για 20-25′ λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 15′ και προσεκτικά αφαιρούμε το μείγμα από τις θήκες. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο ή λίγο ακόμα μαϊντανό.

Εμπνευσμένη από the healthy apple

Μερίδες: 20-22

της Χριστίνας Κούλη

Πηγή: lovecooking.gr
Close