Η πιο λαχταριστή σοκολατόπιτα που έχετε φτιάξει! Για μικρούς και μεγάλους και για όλες τις περιστάσεις είναι το τέλειο γλυκό!
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 3 κούπες
- νερό 2 κούπες
- βανίλια 2
- κακαο 6 κουταλιές της σούπας
- σπορέλαιο μισή κούπα
- σοδα μισό κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κούπα
- αλατι λίγο
Υλικά
- ζαχαρη 3 κούπες
- νερό 2,5 κούπες
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
Για το σιρόπι
- γάλα εβαπορέ 200 γραμμάρια αδιάλυτο
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια σε κομματάκια
- μελι 1 κουτάλια της σούπας
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι! Τοποθετούμε το μιγμα σε (30 ταψί) και ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς(το κοιτάμε με ξυλάκι από σουβλάκι εάν ψήθηκε γιατί διαφέρουν οι φούρνοι)!!!
Σιρόπι:
Βράζουμε την ζάχαρη,το νερό την κουβερτούρα για 3 λεπτά(μετράμε από την ώρα που αρχινάει να βράζει)!Τρυπάμε παντού την σοκολατοπιτα με ξυλάκι από σουβλάκι και χλιαρή ρίχνουμε καυτό σιρόπι!
Γλασσο:
Ζεσταίνουμε καλά το εβαπορέ ρίχνουμε το μελί και την κουβερτούρα ανακατεύουμε να γίνει λείο και το αφήνουμε 2 λεπτά και στην συνεχεία το τοποθετούμε πάνω στην σοκολατοπιτα!!!!(ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑΠ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΜΕ 1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ)!!
Η συνταγή είναι της Tzeni Tsanaktsidou
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες