Συνταγή για λαχταριστό και εύκολο σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες, τυριά που λιώνουν και ζαμπόν στο φούρνο, του ονείρου, με 6 υλικά.
Υλικά:
- ταλιατελες 500 γραμμάρια
- γκούντα 400 γραμμάρια τριμμένο
- ρεγκάτο 380 γραμμάρια τριμμένο
- κεφαλοτύρι 150 γραμμάρια τριμμένο
- ζαμπόν 15 φέτες
- κρεμα γαλακτος 1 λίτρο
Συνταγή για λαχταριστό σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες, τυριά που λιώνουν, κρέμα γάλακτος και ζαμπόν για ένα μεσημεριανό του ονείρου. Ένα πεντανόστιμο σουφλέ ζυμαρικών για όταν δεν έχετε πολύ χρόνο να μαγειρέψετε, ακόμη και για αρχάριες στη κουζίνα.
Σουφλέ ζυμαρικών με πένες και κοτόπουλο
Σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες, ρεγκάτο, κεφαλοτύρι, κρέμα γάλακτος και ζαμπόν που αν το δοκιμάσετε θα φάτε και δεύτερο κομμάτι. Είναι χορταστικό, με τραγανή κρούστα και είναι η τέλεια συνταγή ακόμη και για πιο αρχάριες στη κουζίνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες τυριά και ζαμπόν:

Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις σουρώνουμε. Τις αραδιάζουμε σε ένα πυρέξ και τις ανακατεύουμε με το τριμμένο γκούντα, το ρεγκάτο και το κεφαλοτύρι.

Σουφλέ ζυμαρικών με χοντρά μακαρόνια
Προσθέτουμε και το ζαμπόν κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει το σουφλέ ή στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.

Tips
Αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να βάλουμε κεφαλογραβιέρα.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Dionysia Petropoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr