Συνταγή για γλυκό ψυγείου με κρέμα μιλφέιγ, φρυγανιές και κομπόστα ροδάκινο για το Κυριακάτικο τραπέζι. Ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκό ψυγείου για το Καλοκαίρι από τον Γιώργο Ζώλη με απλά υλικά και σίγουρη επιτυχία.
- ροδακινα 1-2 κομπόστες κονσέρβα
Υλικά
- κρέμα στιγμής 1 μιλφέιγ
- Γάλα φρέσκο 600 ml παγωμένο
Για τη κρέμα μιλφέιγ
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 ml για γλυκά
Για τη σαντιγί
Φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Τα γλυκά ψυγείου το Καλοκαίρι είναι η καλύτερη επιλογή λόγω ζέστης. Μάλιστα εμείς προτιμούμε τα λευκά γλυκά τα Καλοκαίρια, αφού η σοκολάτα είναι πιο βαριά και σε βαραίνει. Και σίγουρα λόγω της ζέστης θέλουμε δροσερά και ελαφριά γλυκά και φαγητά. Όπως αυτό το φρουτώδες γλυκό ψυγείο με κομπόστα ροδάκινο από τον Γιώργο Ζώλη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το λευκό γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο:
Recipe ingredients
1-2 canned peach compotes
1 instant mille feuille or vanilla cream
600g of milk
2 packages of toast
500g vegetable cream for sweets
Εκτέλεση για το λευκό γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο
Αρχικά βγάζουμε τα ροδάκινα από το σιρόπι τους και κρατάμε το σιρόπι στην άκρη. Αφήνουμε 4 ολόκληρα ροδάκινα στην άκρη και τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Στο σιρόπι της κομπόστας προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε σε ένα ταψί 25×35 εκατοστών μία σειρά φρυγανιές, τη μία δίπλα στην άλλη και τις σιροπιάζουμε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο με τη μισή ποσότητα του σιροπιού.
Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση φρυγανιές και τις σιροπιάζουμε κι αυτές χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, με το υπόλοιπο σιρόπι, μόνο που προσέχουμε να έχουμε κρατήσει από πριν 1 σφηνάκι σιρόπι για αργότερα. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σκόνη κρέμα μιλφέιγ και το παγωμένο φρέσκο γάλα.
Εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 υλικά του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε στη κρέμα τη μισή ποσότητα από τα κομμένα ροδάκινα. Στρώνουμε την κρέμα μιλφέιγ καλά πάνω από τις φρυγανιές και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο. Τα υπόλοιπα κομμένα ροδάκινα τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Βάζουμε στα πολτοποιημένα ροδάκινα το σφηνάκι σιροπιού και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος σε σαντιγί με το μίξερ χειρός. Μόλις η σαντιγί είναι έτοιμη, κρατάμε λίγη από αυτήν στην άκρη και στην υπόλοιπη βάζουμε τα πολτοποιημένα ροδάκινα και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις.
Ρίχνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα μας και τη στρώνουμε καλά. Από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί που κρατήσαμε στην άκρη για να διακοσμήσουμε.
Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου αφρός του Γιώργου Ζώλη
Κόβουμε τα ολόκληρα ροδάκινα σε φετάκια και διακοσμούμε το γλυκό. Μπορούμε να γαρνίρουμε και με ροζέτες σαντιγί και κερασάκια προαιρετικά. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και όταν παγώσει καλά σερβίρουμε.
Tips για το λευκό γλυκό ψυγείου με κομπόστα ροδάκινο
Αντί για κρέμα μιλφέιγ μπορούμε να βάλουμε κρέμα βανίλιας.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr