λευκό-μπισκοτόγλυκο-συνταγή-

Συνταγή για λευκό μπισκοτόγλυκο. Λαχταριστό και αφράτο λευκό μπισκοτόγλυκο με τα πιο απλά και οικονομικά υλικά από την Τζένη Τσανακτσίδου. Ένα ελαφρύ και δροσερό μπισκοτόγλυκο για μετά το μεσημεριανό, το Κυριακάτικο τραπέζι, για κέρασμα, για γιορτές ή τις υπογλυκαιμίες μας.

    Για την βάση

  • μπισκότα 1-2 συσκευασίες τύπου πτι μπερ

Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο με γεύση μόκα

Τί πιο εύκολο, ελαφρύ και δροσερό από ένα μπισκοτόγλυκο; Ειδικά αυτό το λευκό μπισκοτόγλυκο από την Τζένη Τσανακτσίδου που είναι σκέτος αφρός και γεμίζει το στόμα με απόλαυση. Είναι ότι πρέπει για όλο τον χρόνο αλλά και σε κάθε περίσταση που απαιτεί γλυκό.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το λευκό μπισκοτόγλυκο:

λευκό-μπισκοτόγλυκο-συνταγή-

Εκτέλεση για το λευκό μπισκοτόγλυκο

Αρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το φρέσκο γάλα σε μία κατσαρόλα και ξεχωρίζουμε 1 κούπα από το συνολικό γάλα στην άκρη. Προσθέτουμε την ζάχαρη στο γάλα της κατσαρόλας και διαλύουμε το κάστερ πάουντερ στο γάλα της κούπας.

Μόλις το μείγμα της κατσαρόλας ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το γάλα με το κάστερ πάουντερ στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει σε κρέμα. Αποσύρουμε την κρέμα από την φωτιά και στρώνουμε σε ένα πυρέξ 12 μπισκότα. Από πάνω βάζουμε την κρέμα καυτή για να μαλακώσουν τα μπισκότα.

Δείτε ακόμα Μπισκοτόγλυκο φράουλας με ζελέ

Από πάνω βάζουμε ακόμη 12 μπισκότα περίπου. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει. Χτυπάμε το μόρφατ σε σαντιγί μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια. Αφού κρυώσει το γλυκό στρώνουμε την σαντιγί από πάνω και βάζουμε και πάλι το γλυκό στο ψυγείο. Μόλις παγώσει, απολαμβάνουμε.

Tips για το λευκό μπισκοτόγλυκο

Το κάστερ πάουντερ είναι το κορν φλάουρ με άρωμα βανίλιας. Αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε κορν φλάουρ και 1 κάψουλα βανίλιας. Δεν βρέχουμε τα μπισκότα σε γάλα γιατί μαλακώνουν με την καυτή κρέμα.

λευκό-μπισκοτόγλυκο-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close